Franța, în plină dictatură sanitară? Permisul covid condiționează accesul în spații culturale, săli de sport sau unități de cult, de miercuri. Ce urmează din august

Permisul sanitar devine obligatoriu, de miercuri, pentru persoanele care doresc să intre în spații culturale, săli de sport sau unități de cult, din Franța.

Actul normativ, anunțat încă de săptămâna trecută de președintele Macron și care a scos în stradă sute de mii de francezi, a fost publicat și intră în vigoare de miercuri.

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul guvernului francez, în prima etapă, care începe de miercuri, 21 august, permisul sanitar este obligatoriu pentru accesul în spațiile culturale pentru evenimentele cu mai mult de 50 de persoane. Decretul stabilește o listă unde permisul devine obligatoriu, precum în cinematografe, muzee, unități de cult sau săli de sport.

Începând cu luna august, pașaportul sanitar o să condiționeze accesul în magazine, restaurante, chiar și în spitale sau trenuri.

O măsură similară a fost anunțată recent de China, unde- de asemenea- persoanelor nevaccinate le este interzis accesul în școli, spitale, parcuri, supermarketuri, mijloace de transport în comun și alte locuri publice.

Președintele Macron justifică aceste măsuri care îngrădesc libertatea oamenilor prin intenția de a crește rata de vaccinare, în contextul pandemiei. Pe de altă parte, în ultima perioadă, s-a văzut că tocmai țările campioane la vaccinare– precum Israel, SUA sau Marea Britanie- se confruntă cu o explozie a cazurilor de infectare.

Imediat după anunțul președintelui Macron de săptămâna trecută, sute de mii de francezi au protestat în stradă față de măsurile sanitare anunțate.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Franța, în plină dictatură sanitară? Permisul covid condiționează accesul în spații culturale, săli de sport sau unități de cult, de miercuri. Ce urmează din august”

  1. Dacă au vrut Macron, Macron au primit.
    Să luăm aminte cu lingăul de Claun Johannis cel ALES A DOUA OARĂ.
    Johannis reales, la al XIV-lea congres…

Comentariile sunt închise.