Punct și de la capăt. Țara campioană la vaccinare reintroduce restricțiile, după explozia de cazuri noi de infectare

Campioană la vaccinare, Israel, se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus, fiind anunțate noi restricții, de miercuri.

Autoritățile recunosc acum că eficacitatea vaccinurilor împotriva variantei Delta este mai mică decât s-a crezut. Problema pandemiei nu mai poate să fie rezolvată doar prin vaccinare, este noua teorie oficială.

După ce au vaccinat mai mult de jumătate din populația țării, autoritățile din Israel spun că vaccinarea nu mai este suficientă în lupta cu pandemia, fiind nevoie de reintroducerea restricțiilor.

Culmea este însă că, după cum anunță presa internațională, restricțiile sunt doar pentru nevaccinați, deși chiar și persoanele vaccinate au ajuns cu forme grave în spital.

Numărul de noi infectări cu covid raportate în decurs de 24 de ore în Israel a depăşit pragul de 1.000 de cazuri, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii israelian, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, premierul israelian Naftali Bennett a declarat vineri că varianta Delta a coronavirusului a provocat o creştere a numărului de infectări la nivel mondial, inclusiv în „ţările cu un număr mare de persoane vaccinate, precum Marea Britanie, SUA şi Israel”.

„Eficacitatea vaccinurilor existente împotriva variantei Delta este mai slabă decât am sperat. Este clar că problema nu poate fi rezolvată doar prin vaccinare”, a spus Naftali Bennett.

Având în vedere creşterea numărului de cazuri, Israelul intenţionează să reintroducă restricţii în ceea ce priveşte reuniunile cu peste 100 de persoane în spaţiile închise începând de miercuri. Din nou, numai cei care au fost vaccinaţi, au avut boala sau persoanele cu rezultate negative la testele COVID vor putea participa la astfel de evenimente.

În plus, măştile vor fi din nou obligatorii în spaţiile închise.

Până în prezent, din totalul de 9,3 milioane de locuitori, Israelul a vaccinat aproape 5,7 milioane cu prima doză (61%) şi 5,2 milioane cu ambele doze (56%), potrivit Agerpres.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Punct și de la capăt. Țara campioană la vaccinare reintroduce restricțiile, după explozia de cazuri noi de infectare”

  1. Evident că situația se datorează PERSOANELOR NEVACCINATE, pentru că sunt ”fabrici de noi vaiante ale virusului”. Dacă ABSOLUT TOATĂ POPULAȚIA ISRAELULUI ar fi fost vaccinată, totul ar fi fost roz și ar fi fost minunat 😛

Comentariile sunt închise.