Guvernul prelungește starea de alertă, pentru încă 30 de zile. Varujan Vosganian: Suntem deja victimele unei psihoze paranoide, așezonate din belșug cu achiziții fără licitație

Guvernul va aproba, în ședința de joi, prelungirea stării de alertă, instituită pe teritoriul României din 15 mai 2020.

Prelungirea stării de alertă se face în contextul în care, miercuri,  au fost anunțate doar 60 de cazuri noi de infectări și 2 decese.

Totuși, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus, miercuri, prelungirea stării de alertă, începând din 12 iulie, pentru încă 30 de zile.

Scriitorul și fostul parlamentar Varujan Vosganian a comentat în termeni duri această permanentă prelungire a stării de alertă, fără nicio justificare.

„Faptul că, în condițiile în care în majoritatea județelor numărul cazurilor zilnice de infectare este de zero sau unu, Comitetul Național pentru Situații de Urgență prelungește starea de alertă pe tot cuprinsul țării este deja un act de sfidare la adresa națiunii.

Este intolerabil că Guvernul, Ministerul Sănătății sau CNSU nu ne prezintă care ar trebui să fie indicatorii care să permită ridicarea stării de alertă, să știm și noi când ori dacă vreodată starea de alertă va mai fi ridicată. Purtarea măștii în locuri publice socotite aglomerate ori în spațiile închise și restricțiile la desfășurarea întrunirilor de orice fel nu pot fi justificate în condițiile în care incidența cazurilor de infectare zilnică este de unu la jumătate de milion iar cel al deceselor de unu la zece milioane !!!

Cred că suntem deja victimele unei psihoze paranoide, asezonate din belșug cu achiziții fără licitație”, a scris, pe Facebook, Varujan Vosganian.

HOTĂRÂRE nr. 44 din 07.07.2021

privind propunerea prelungirii stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situaţiei de urgenţă generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 05.07.2021, realizată la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei,

în contextul necesităţii menţinerii condiţiilor socio-economice necesare desfăşurării activităţilor specifice economiei naţionale, concomitent cu realizarea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă,

în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) şi art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 9 alin. (1), art. 32 alin. (2), art. 37, art. 38 alin. (1 indice 4), art. 41, art. 42 alin. (1), art. 43 alin. (1), art. 44 alin. (2) şi (3), art. 45 alin. (1) şi art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 4 şi art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic şi ale art. 2 şi art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcţionarea şi componenţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă,

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art. 1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021.

Art. 2 – Măsurile de prevenire şi control a infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 12.07.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Art. 3 – Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale.

Art. 4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

Președintele Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Prim-ministru Florin-Vasile Cîțu


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Guvernul prelungește starea de alertă, pentru încă 30 de zile. Varujan Vosganian: Suntem deja victimele unei psihoze paranoide, așezonate din belșug cu achiziții fără licitație”

Comentariile sunt închise.