Oficial: Budapesta va REZISTA presiunii Bruxellesului de a determina Ungaria să permită prezenţa activiştilor LGBTQ în grădiniţe şi şcoli

Încercările Uniunii Europene de a determina Ungaria să renunţe la legea care interzice în şcoli materialele ce promovează homosexualitatea nu vor avea succes, a declarat miercuri şeful de cabinet al premierul ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, potrivit Reuters, anunță Agerpres.

Potrivit agenţiei ungare de presă MTI, Gergely Gulyas a declarat că Budapesta „va rezista presiunii Bruxellesului de a determina Ungaria să permită prezenţa activiştilor LGBTQ în grădiniţe şi şcoli”, adăugând că protejarea copiilor este unul dintre cele mai importante obiective.

El a mai spus că, în afara Constituţiei din Ungaria, şi Carta Drepturilor Fundamentale din UE susţine că creşterea copiilor este datoria părinţilor.

Gergely Gulyas a denunţat ceea ce el a numit „campania fără precedent” împotriva Ungariei lansată de UE.

„Bruxellesul nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum”, a declarat el, ca reacţie la o dezbatere din cursul dimineţii în Parlamentul European, potrivit AFP.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atenţionat miercuri Ungaria că trebuie să renunţe la legea care interzice şcolilor să folosească materiale considerate a promova homosexualitatea sau schimbarea de sex, pentru că în caz contrar Bruxellesul va deschide o procedură de infringement.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Oficial: Budapesta va REZISTA presiunii Bruxellesului de a determina Ungaria să permită prezenţa activiştilor LGBTQ în grădiniţe şi şcoli”

Comentariile sunt închise.