Invazie de țântari purtători ai virusului West Nile, în parcurile din centrul Bucureștiului. Reacția Primăriei Capitalei

Țânțari purtători au virusului West Nile au fost depistați, în ultimele zile, în mai multe zone centrale din București.

Informația a fost anunțată de surse din cadrul autorităţilor sanitare de la nivelul Capitalei, pentru News.ro.

Potrivit sursei citate, țântari purtători ai virusului West Nile au fost identificați în zona Eroilor- Universitate, care include parcurile Izvor și Cișmigiu, precum și în alte zone verzi.

După ce această informație a apărut, joi, în spațiul public, Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, a anunțat că a intensificat tratamentele de combatere a ţânţarilor în zonele în care s-a semnalat prezenţa virusului West Nile, anunță Agerpres.

Este vorba despre Splaiul Independenţei, zona cuprinsă între Eroilor şi Universitate, parcurile Cişmigiu şi Izvor, cartierul Crângaşi.

În comunicatul Primăriei Capitalei se precizează că, în zilele următoare, acţiunea de dezinsecţie se va desfăşura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi dintre blocuri, pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate PMB (spitale, cimitire etc.), precum şi în reţelele de termoficare aparţinând Companiei Municipale Termoenergetica.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost