Italia. Permisul de sănătate, OBLIGATORIU din 6 august. Mii de oameni au protestat, la Torino

Guvernul Italiei condus de Mario Draghi a decis ca permisul de sănătate să devină obligatoriu din 6 august, anunț ce a scos în stradă, joi noaptea, mii de italieni care au protestat față de această decizie.

După Franța, Italia confruntă acum cu decizia autorităților de a impune permisul de sănătate pentru accesul în instituții culturale, restaurante, săli de sport sau cinematografe.

Anunțul a fost făcut, joi seara, de guvernul condus de Mario Draghi, a relatat AFP, citată de Agepres.

„Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-şi continue activităţile cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase”, a spus premierul Italiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit sursei citate, în afară de cluburi şi restaurante, acest permis va fi necesar pentru a intra la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi în sălile de jocuri.

Totodată, permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri şi congrese, evenimente la care participă numeroase persoane.

Permisul de sănătate poate fi eliberat persoanelor vaccinate, celor vindicate de covid sau celor care au un test negativ.

În replica, liderul partidului Liga, Matteo Salvini, a spus că aceste măsuri sunt niște „opţiuni draconice, improvizate şi nemăsurate care îi privează pe majoritatea italienilor de dreptul la muncă şi la libertatea de mişcare”.

Imediat după anunțul premierului Mario Draghi, mii de italieni au ieșit în stradă să protesteze împotriva permisului de sănătate.

La Torino, peste 2.000 de oameni au protestat în Piazza Castello, după cum a relatat presa italiană. Oamenii au scandat „Libertate! Libertate!” și „Fără dictatură!”

Proteste similare au avut loc în Franța și Grecia, țări care se confruntă deja cu obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale sau cu introducerea permisului de sănătate, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Italia. Permisul de sănătate, OBLIGATORIU din 6 august. Mii de oameni au protestat, la Torino”

Comentariile sunt închise.