Italia. Mii de oameni au ieșit în stradă împotriva vaccinării obligatorii și a permisului sanitar

Mii de italieni au manifestat, sâmbătă, în întreaga ţară împotriva introducerii de noi măsuri care afectează persoanele nevaccinate, cum ar fi obligativitatea permisului sanitar pentru accesul în spații publice, notează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

„Libertate!” şi „Nu dictaturii”, au scandat manifestanţii de la Napoli, în sud, până la Torino, în nord, în timp ce la Milano, ei au strigat, în ploaia torenţială, „Nu paşaportului sanitar!”.

La Genova, manifestanţii au purtat stele galbene pe care scria „nevaccinat”.

„Mai bine să mori liber decât să trăieşti ca sclav”, se putea citi pe o pancartă în faţa Domului din Milano, în timp ce în centrul istoric al Romei alta prezenta o fotografie a porţii lagărului de exterminare de la Auschwitz (unde figurează inscripţia „Arbeit macht frei”, „Munca te face liber”), cu sloganul „Vaccinurile te fac liber”, scrie sursa citată.

Guvernul Italiei condus de Mario Draghi a decis, săptămâna trecută, ca permisul de sănătate să devină obligatoriu din 6 august, anunț ce a scos în stradă, joi noaptea, mii de italieni care au protestat față de această decizie.

După Franța, Italia confruntă acum cu decizia autorităților de a impune permisul de sănătate pentru accesul în instituții culturale, restaurante, săli de sport sau cinematografe, după cum a relatat RostOnline.

Proteste au avut loc, sâmbătă seara, și în România, peste o mie de oameni ieșind în Piața Universității pentru a manifesta împotriva dictaturii. Și în Franța au ieșit în stradă mii de oameni, protestând față de vaccinarea obligatorie sau de permisul sanitar.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost