Uniți pentru Pia! Proteste în semn de solidaritate cu fetița româncă smulsă din familie de serviciile sociale din Germania, duminică, în București și în întreaga țară

Duminică, 11 iulie, începând cu ora 18.00, sunt anunțate proteste în fața prefecturilor din întreaga țară, precum și în fața ambasadei Germaniei la București, în semn de solidaritate micuța româncă Pia, fetiță smulsă de lângă mama ei de serviciile sociale din Gemania.

Protestele se vor organiza și în străinătate, în fața ambasadelor Germaniei și în fiecare oraș unde există consulate ale Germaniei, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Ne solidarizăm cu durerea Mihaelei Seiler, cetățean român stabilit în Freiburg, și vom lupta pentru ca fetița ei să fie recuperată din mâinile autorităților, se precizează în comunicatul de presă.

„Pe 10 martie 2021, micuța Pia, în vârstă de 7 ani, a fost pur și simplu răpită din sala de clasă de funcționari ai Serviciului german de Asistență Socială pentru copii. Motivul? Fetița era „prea atașată de mamă”! Cazul este cu atât mai halucinant cu cât, cu doar două zile în urmă, o instanță de judecată din Freiburg stabilise că fetița trebuie să rămână cu mama ei!

Atât poliția, cât și autoritățile judiciare au recunoscut că s-a produs o eroare, însă fetița continuă să fie ținută cu forța în plasament, deși au trecut deja patru luni de la incident. Atitudinea scandaloasă a autorităților vine pe fondul influenței exercitate de tatăl fetiței, un cetățean german cu multe relații și cunoștințe în peisajul local.

La fel ca în cazul Cameliei Smicală, statul român nu are absolut nicio reacție în fața acestui abuz incalificabil. Astfel, micuța Pia continuă să fie supusă zilnic unei traume oribile, iar drepturile ei fundamentale sunt încălcate brutal și tiranic de o societate care se pretinde a fi apărătoarea drepturilor umane fundamentale.

Nu putem rămâne indiferenți la o asemenea nedreptate, pentru că Familia și Libertatea sunt neprețuite în inima noastră! Este un drept constituțional și o datorie morală de a ne solidariza împotriva nedreptăților și abuzurilor. Sperăm ca statul german să îndrepte eroarea cât mai repede cu putință”, se menționează în comunicatul de presă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Uniți pentru Pia! Proteste în semn de solidaritate cu fetița româncă smulsă din familie de serviciile sociale din Germania, duminică, în București și în întreaga țară”

  1. În ”Minunata lume nouă” copiii nu mai au părinți, ei aparțin Statului iar ”toți aparțin tuturor”.

Comentariile sunt închise.