Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: Prezență fizică la cursuri sau cazare în cămine, doar pentru studenții vaccinați, trecuți prin boală sau cu test negativ

Din această toamnă, studenții Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca vor putea participa fizic la cursuri doar dacă sunt vaccinați împotriva covid, au trecut prin boală sau se testează zilnic cu test antigen rapid sau o dată la trei zile cu test PCR.

Aceste reguli sunt valabile și pentru studenții care doresc să se cazeze în căminele UBB.

Decizia a fost adoptată joi, 29 iulie 2021, de Senatul UBB, la propunerea Consiliului de Administrație al Universității, propunere formulată în urma consultărilor cu reprezentanții studenților, potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de UBB.

Potrivit sursei citate, la cursuri pot participa fizic studenții care:

  • sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore;
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Potrivit aceluiași document, studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor avea posibilitatea de a participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități alternative, în condițiile stabilite de fiecare facultate, conform profilului, specializării și resurselor disponibile, în timp ce examenele sunt gândite a fi organizate în regim clasic/standard, indiferent de modalitatea de studiu, se precizează în comunicat.

Aceleași categorii de studenți vor putea beneficia și de cazare în căminele UBB la capacitatea maximă permisă de prevederile legale impuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARSCoV-2 la acel moment, în timp ce studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale dovedite, pot fi cazați în regim special, urmând să desfășoare activitățile academice în regim online (sau prin alte modalități alternative stabilite de facultatea la care studiază).

„UBB a căutat să ofere posibilitatea celor care doresc să se întoarcă la studii în regim clasic să o facă, dar în condiții de siguranță pentru ei, pentru întreaga comunitate academică și pentru oraș, dar și să respecte dreptul la educație al celor care au ales să nu se vaccineze încă și cu grijă și respect față de diverse situații personale.

Așadar, încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor tuturor studenților și a comunității noastre academice, evident, cu asigurarea tuturor condițiilor de siguranță sanitară și cu respectarea prevederilor stabilite la nivel național cu privire la acest context.

Evident, am discutat toate aceste prevederi cu reprezentanții studenților noștri, care au susținut și susțin în mod public eforturile universității; în plus, noi, așa cum am mai precizat, împreună cu reprezentanții Consiliului Studenților din UBB, venim în întâmpinarea studenților, ajutându-i să se vaccineze, astfel încât să putem reveni cât mai curând la condițiile normale, firești de cazare și studiu”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, adăugând că „UBB, ca o instituție care se ocupă de cunoaștere își fundamentează deciziile pe știință și susține campania națională de vaccinare, inclusiv, în colaborare cu reprezentanții studenților proprii, în campusurile studențești.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: Prezență fizică la cursuri sau cazare în cămine, doar pentru studenții vaccinați, trecuți prin boală sau cu test negativ”

Comentariile sunt închise.