Muzeul Rezistenței Anticomuniste din Bucovina, lansat în memoria partizanului Vasile Motrescu

Asociația Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa din Vicovu de Jos a anunțat lansarea proiectul memorial de edificare a Muzeului Rezistenței Anticomuniste din Bucovina „Vasile Motrescu”.

„Astăzi, 29 iulie 2021, la ceasurile când se împlinesc 63 de ani de la executarea lui Vasile Motrescu, la zidul Penitenciarului Botoșani de către regimul comunist, Asociația Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa din Vicovu de Jos aduce un omagiu memoriei sale și lansează public proiectul memorial de edificare a Muzeului Rezistenței Anticomuniste din Bucovina „Vasile Motrescu”.

Conform LEGII muzeelor și a colecțiilor publice nr. 311 din 3 iulie 2003 (*republicată*)/publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 207 din 24 martie 2014, Muzeul Rezistenței Anticomuniste din Bucovina „Vasile Motrescu” va avea statutul de instituție de cultură, de drept privat, fără scop lucrativ, aflată în serviciul societății, care colecționează, conservă, cercetează, restaurează, comunică și expune, în scopul cunoașterii, educării și recreerii, mărturii materiale și spirituale ale existenței și evoluției comunităților umane.

Muzeul se înființează, se organizează și va funcționa în subordinea persoanei juridice private Asociația Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa, înscrisă în Registrul Sectorului Cultural Independent organizat de Ministerul Culturii”, a anunțat Asociația Arboroasa.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost