Referendum pe tema protejării copiilor de propaganda homosexuală, în România? Anunțul senatorului Claudiu Târziu (AUR)

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunțat, joi, că proiectul privind protejarea copiilor de propaganda gay urmează să fie depus în luna septembrie, precizând că nu este exclusă varianta organizării unui referendum național pe această temă.

Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat publicației Libertatea.

„Lucrăm la cel puțin un proiect legislativ, dar probabil că în final va fi nevoie de două sau chiar trei legi. În orice caz, ținta acestui proiect este protejarea copiilor de propaganda LGBT. Deocamdată ne interesează cel mai mult educația instituționalizată a noilor generații din școli și grădinițe. Încă nu am discutat despre universități sau mass-media. Dacă în dezbaterile interne pe care le vom avea asupra felului în care trebuie să arate pachetul sau proiectul legislativ vom considera că trebuie să lărgim sfera lui de acțiune și de eficacitate, o vom face”, a explicat Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, principala îngrijorare cu privire la propaganda LGBT ține de mesajul transmis, anume că „a fi gay sau transsexual, este ceva normal, nu ceva care poate fi tratat medical”.

„Din punctul nostru de vedere, copiii trebuie să fie primii protejați de propaganda LGBT, care le strică inocența. Mai mult, le formează o mentalitate greșită conform căreia normalitatea devine discutabilă și anormalitatea devine similară normalității”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

Liderul AUR a precizat că educația sexuală se face deja în școlile din România.

„Noi știm că la ora de Biologie se discută despre organele sexuale, despre reproducere, despre igiena intimă. Aceste chestiuni nu sunt tabu în școlile din România. Dar se discută în termeni de sănătate, nu de propagandă. Pentru că ei fac nu doar propagandă gay, ci și pornografică. Noi aici ne opunem. Nu ne opunem educației firești: să știe copiii cum apar pe lume”, a explicat Claudiu Târziu.

Întrebat despre un posibil referendum national pe această temă, precum cel anunțat de Ungaria, senatorul Claudiu Târziu a răspuns:

„Este o idee și aceasta: de a declanșa un nou referendum, cum a fost în 2018, dar trebuie cântărite foarte bine toate elementele care ar face relevant un nou referendum pentru societate și care, desigur, să fie și validat”.

Despre posibilele consecințe pe plan extern, cum s-a întâmplat cu procedura de infringement pentru legea din Ungaria, co-președintele AUR consideră că ar fi „o prostie și o ticăloșie”.

„Nu este un drept fundamental să fii homosexual sau să primești propagandă homosexuală. Asta e o aberație. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să asistăm impasibili și să nu avem niciun fel de reacție. Avem și noi dreptul la cuvânt.

Faptul că un lider european sau altul nu este de acord cu un alt lider european ca Viktor Orban, care apără valorile conservatoare, nu înseamnă decât că este o dezbatere de idei.

Nu se poate ca noi, românii, să acceptăm pumnul în gură sau dictatul indiferent de la ce nivel al Uniunii Europene vin astfel de reacții”, a explicat Claudiu Târziu.

Întrebat dacă un astfel de un astfel de pachet legislativ nu îngrădește dreptul la liberă exprimare, senatorul Claudiu Târziu a răspuns:

„Vă întorc întrebarea: Nu cumva este un atentat la libertatea de exprimare faptul că nu ni se permite un punct de vedere contrar politicii neomarxiste promovate masiv de la vârful Uniunii Europene? Nu cumva este de fapt invers?”

În ceea ce privește posibile discuții cu alte partide, co-președintele AUR a precizat că vor avea loc cu siguranță atunci când se vor depune proiectele.

„Nu am avut discuții cu alte partide. Este încă prematur, dar vom avea cu siguranță când vom depune proiectele. Aceste legi n-au cum să treacă doar cu votul nostru, pentru că avem doar 10%  reprezentativitate în Parlament. Noi ne punem speranța în acei politicieni care nu se gândesc doar la propriile interese de moment, ci la interesul național principal: apărarea copiilor”, a subliniat co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Interviul integral este disponibil aici.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Referendum pe tema protejării copiilor de propaganda homosexuală, în România? Anunțul senatorului Claudiu Târziu (AUR)”

  1. CEEEEEE? Un alt referendum ”PESEDIST”? Păi dacă ar fi ieșit Referendumul ala, Dragnea nu ar mai fi ajuns la bulău! 😛
    Dar noi știm că în România ”ortodoxă” nu se va mai întâmpla așa ceva, pentru că Uniunea Sodomizați România va avea grijă să demonizeze și AUR, care sunt și ei un fel de ”pesediști”, nu-i așa? :))

Comentariile sunt închise.