Activistul LGBT, Florin Buhuceanu, despre proiectul AUR pentru protejarea copiilor de propaganda homosexuală: Nu vom permite!

Anunțul partidului AUR despre inițiativa legislativă privind protejarea copiilor de propaganda homosexuală a declanșat o adevărată isterie în rândul activiștilor LGBT, care declară revoltați că nu vor permite un asemenea proiect prin care să se interzică vizibilitatea LGBT în școli și grădinițe.

Florin Buhuceanu, activistul LGBT care a dat în judecată statul român pentru că nu recunoaște cuplurile de același sex, a criticat vehement proiectul AUR, într-un interviu acordat pentru cotidianul Libertatea.

Întrebat fiind dacă educația sexuală din școli ar trebui să aibă și o componentă referitoare la persoanele LGBT, Florin Buhuceanu a răspuns:

„Nu se predă educație sexuală în cele mai multe din școlile românești. E trist și inacceptabil să vezi că adolescenții se informează despre sănătatea lor sexuală și reproductivă apelând mai ales la internet, căci școala e absentă. E teribil să vezi adolescenți LGBT care nu au cu cine să vorbească despre ei înșiși și nevoile lor, căci o parte a profesorilor și consilierilor școlari le sunt ostili. Unde e șansa lor la educația pentru sănătate? Cum respectăm drepturile copilului în cazul lor?”

Potrivit sursei citate, Florin Buhuceanu, activist pentru drepturile comunității LGBT din 1997, spune că AUR „va ieși pe ușa din dos a istoriei” din cauza eforturilor sale de a interzice orice formă de vizibilitate a comunității LGBT în școli sau grădinițe.

Sursa foto: captură de ecran

Nu vom permite ca cei din tribul politic al Târziilor (Claudiu Târziu, n.r.) și Lavricilor (Sorin Lavric, n.r.) să decidă pentru noi cine suntem și cum să ne trăim viața. Nu ne vor răpi demnitatea de oameni și nu îi vor putea împiedica pe adolescenții LGBT să își trăiască viața fără frică (…)”, a avertizat activistul LGBT, Florin Buhuceanu.

Reamintim că AUR a anunțat, recent,prin intermediul unui comunicat de presă, că inițiază demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex.

Senatorul Claudiu Târziu, a anunțat, joi, că proiectul privind protejarea copiilor de propaganda gay urmează să fie depus în luna septembrie, precizând că nu este exclusă varianta organizării unui referendum național pe această temă, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost