Călin Ile, Federaţia Industriei Hoteliere din România: Nu mai acceptăm blocaje. Dacă pandemia va evolua, singura soluţie este să îi restricţioneze pe nevaccinaţi sau pe cei fără certificat covid

Dacă pandemia va evolua într-un stil alarmant, nu mai putem accepta restricţionări generale, singura soluţie fiind să îi restricţioneze pe cei nevaccinaţi sau neposesori ai certificatului covid, a declarat, joi, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile.

„(…) Noi, ca membrii ai HOTREC (organizaţia patronală europeană a HoReCa, n.r.), urmărim ce fac alte ţări, acolo deja s-a implementat certificatul digital în recepţiile de hoteluri, şi probabil că dacă valul 4 va evolua, va fi singura măsură pe care o vom putea îmbrăţişa şi noi, ca activitatea să continue.

Nu mai putem accepta restricţionări generale: dacă pandemia va evolua într-un stil alarmant, cred că singura soluţie este să îi restricţioneze pe cei nevaccinaţi sau neposesori ai certificatului covid”, a spus Călin Ile.

Potrivit acestuia, dacă valul 4 va evolua, impunerea certificatului digital covid la recepţia hotelui va fi singura măsură aplicabilă.

„Nu spun că noi vom implementa (certificatul digital covid în recepţiile hotelurilor, n.r.), pentru că noi nu milităm pentru niciun fel de restricţii, dar dacă situaţia va fi complicată, atunci cred că aceasta va fi singura măsură pe care statul o va putea lua. Deci nu blocări generale, cum au mai fost, pentru că blocajul general ar fi catastrofal pentru turismul românesc, şi nu numai pentru turism.

Ar trebui ca activitatea să funcţioneze indiferent ce se întâmplă, iar dacă situaţia e gravă, să funcţioneze doar pentru posesorii de certificat de sănătate covid”, a menţionat Călin Ile.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Călin Ile, Federaţia Industriei Hoteliere din România: Nu mai acceptăm blocaje. Dacă pandemia va evolua, singura soluţie este să îi restricţioneze pe nevaccinaţi sau pe cei fără certificat covid”

  1. Certificat de SĂNĂTATE, auzi! Ce mult le pasă conducătorilor lumii acesteia de sănătatea noastră, încât se arată foarte preocupați de explozia de boli cardio-vascuclare sau a obezității și diabetului. Să nu mai spun de consumul de droguri…

Comentariile sunt închise.