Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Condamnăm FERM acțiunea regimului prorus de la Tiraspol împotriva Liceului românesc „Lucian Blaga”

Senatorul Claudiu Târziu, co-președintele partidului AUR și președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României a condamnat cu femitatea acțiunea acțiunea regimului prorus de la Tiraspol împotriva Liceului românesc „Lucian Blaga”.

Redăm integral comunicatul transmis de Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu:

„Condamnăm ferm acțiunea regimului prorus de la Tirapol, care ocupă ilegal o parte a teritoriului R. Moldova, împotriva Liceului românesc “Lucian Blaga”, căruia i-a suspendat activitatea.

Profitînd de prezența trupelor de ocupație ruse, regimul terorist de la Tiraspol încearcă asimilarea sutelor de mii de români/moldoveni din regiunea ocupată, luîndu-le dreptul la educație în limba română și hărțuindu-le permanent profesorii, pe care încercă să-i alunge din regiune. Responsabile de aceste probleme sunt, în primul rând, guvernul Federației Ruse, dar și guvernul de la Chișinău, care permite conducerii regimului separatist de la Tiraspol să intre și să iasă din regiunea ocupată după bunul plac.

În calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, cer intervenția imediată a Ministerului de Externe de la București și reacție fermă a executivului de la Chișinău”.

Reamintim că autorităţile separatiste din Transnistria au refuzat înregistarea liceului „Lucian Blaga” – singurul cu predare în limba română din Tiraspol, suspendându-i activitatea pentru cel puţin trei luni, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost