Compasiune și solidaritate cu poporul elen. Mesajul Patriarhului României

Patriarhul Daniel a transmis, duminică, Preafericitului Părinte IERONIM II, Arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Elade, un mesaj de compasiune și solidaritate, în contextul dramatic provocat de actualele incendii din Grecia.

Redăm integral mesajul Patriarhului României:

De câteva zile urmărim cu mare îngrijorare profunda suferință spirituală și multele pagube materiale provocate de incendiile de vegetație din nordul Atenei, din insula Evia și din alte zone ale Eladei.

În aceste momente de grea încercare pentru poporul elen, în numele ierarhilor, clerului şi credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, exprimăm compasiunea noastră față de suferința tuturor celor afectați direct, precum și solidaritatea noastră cu toți cei întristați din cauza incendiilor. Ne rugăm lui Dumnezeu să ocrotească pe toți cei ce se luptă pentru stingerea incendiilor, iar celor care și-au pierdut viața să le dăruiască odihnă sufletelor în pacea și iubirea lui Hristos Cel răstignit și înviat.

Având convingerea că, în această perioadă foarte dificilă din viața poporului elen, credința în Dumnezeu, exprimată în rugăciunea către El, și solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos, Vă îmbrățișăm frățește în Hristos Domnul.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost