Pregătiri pentru școală- tabără urbană

Ne întrebăm cu toții dacă copilul nostru este pregătit pentru a începe o noua etapă important a vieții lui, școala?
De aceea v-am pregătit un modul de dezvoltare emoțională și socială – EQ pentru cei mici, cei care la toamnă sau în toamna anului viitor vor începe sau au început această călătorie.
Pentru ei este un drum către necunoscut, un drum pavat poate cu entuziasm, griji, emoții, frică, întrebări fără răspuns.
La fel este și pentru noi, adulții iar întrebările se derulează : Cum va fi prima zi de școală, va plânge, își va face prieteni, va avea emoții, eu voi putea să fac față acestora ca lui să nu îi transmit grijile mele de adult?
O etapă care ne pune si pe noi, părinții față în față cu o noua emoție și o stare de anxietate.
Inteligența emoțională reprezentată de abilitățile emoționale și sociale, este considerate la fel de important ca inteligenta cognitivă și poate fi stimulată la orice vârstă.
Modulul nostru propune o gamă largă de abilități specifice inteligenței emoționale: empatia, integrarea într-un grup, bunele maniere, comunicarea, perseverența, recunoașterea și controlul emoțiilor.
Cu ajutorul acestor activități, copiii dumnevoastră vor învăța să comunice mai bine cu ceilalți, să devină încrezători în propriile forțe, să devină mai adaptabili situațiilor noi și să depășească momentele dificile.
teme centrale:

  • Încrederea, stima de sine
  • Teama
  • Gestionarea timpului

Încurajarea empatiei și a preocupării pentru ceilalți

Gândirea realista

Optimismul: un antidot pentru anxietate, depresie și rezultate dezamăgitoare

Abilități conversaționale

Beneficiile și importanța umorului și a zâmbetului

Relațiile de prietenie

Perseverența și efortul

Anticiparea succesului

Conștientizarea si exteriorizarea emoțiilor

Controlul emoțiilor

Comunicarea dincolo de cuvinte

Limbajul rezolvării problemelor

Asumarea și depășirea eșecurilor

Stimularea inteligenței emoționale

Onestitatea și integritatea

Abilitățile emoționale și sociale descoperite de copii și parinți în acest modul sunt menite să vă ajutesă completați natura în ceea ce privește creșterea unor copii capabili să facă față stresului emotional al timpurilor modern. Dacă o viață agitate și trepidantă i-a făcut pe copii să fie înclinați către iritabilitate și furie, îi putem învăța să recunoască și să controleze aceste sentimente. În cazul în care copilul este supărat din cauză că ați divorțat sau v-ați recăsătorit, dacă este nelinistit atunci când se confruntă cu situații noi sau dacă nu își dă interesul pentru sarcinile educaționale, îl putem învăța să-și dezvolte acele abilități tipice inteligenței emoționale care să îl ajute să facă față acestor probleme normale de creștere și adaptare și să le depășească.
Emoțiile nu sunt niște idei abstracte pe care psihologii ne ajută să le denumim, ci sunt cât se poate de reale și ne modifică viața în funcție de cum le abordăm.
Modul coordonat de psiholog specializat în lucrul cu copiii, experiență de peste 15 ani.

Grupa de vârstă: 5-7 ani

Perioadă: 06-10 septembrie

Cost sedința: 400 lei/5 zile

Durata: 1h și 30 de min

Pentru detalii și înscrieri: 0734131377

În cost sunt incluse fructe de sezon.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

Adela-Ioana Târziu

About Adela-Ioana Târziu

Născută în 1985 la București, licențiată în Drept, Comunicare şi Relaţii Publice, Psihologie și Teologie; master în Probațiune, la Facultatea de Sociologie a Univ. București; manager la ”Casa cu Rost”.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost