FOTO/ Pelerinaj „Pe urmele sfinţilor nemţeni”

Peste 170 de tineri din Arhiepiscopia Iașilor se află în această perioadă într-un pelerinaj pedes­tru pentru a participa la slujbele prilejuite de cinstirea sfinţilor nemţeni, anunță Ziarul Lumina.

Sub genericul „Pe urmele sfinţilor nemţeni”, tinerii parcurg zilnic aproximativ 30 de kilometri. De asemenea, în fiecare dimineaţă ei participă la Sfânta Liturghie la câte o biserică aflată pe traseu, iar seara sunt cazaţi la parohiile pe unde trec.

Miercuri, 4 august, tinerii din zona Iașiului împreună cu cei din zona Botoșaniului și cu cei din zona Piatra Neamț au participat la Sfânta Liturghie în orașul Târgu Neamț, după care s-au îndreptat cu toții spre Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.

Pelerinajul tinerilor atoreni va continua vineri pe muntele Ceahlău și se va încheia sâmbătă cu participarea la slujbele oficiate în cinstea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla la mănăstirile Sihăstria și Sihla.

Alături de tineri s-a aflat marți și Înalt­preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care i-a încurajat pe tineri, i-a binecuvântat și le-a răspuns la mai multe frământări duhovnicești.

Ierarhul a însoțit pelerinajul de la parohia nemțeană Plăieșu până la Parohia Dumbrava.

Pelerinajul este organizat de Departamentul misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor, punctul final fiind Mănăstirea ­Sihla. Tinerii au pornit din Iași, Bo­to­șani și Piatra Neamț, punctul final al deplasării fiind Mănăstirea Sihla.

Sursa foto: Pelerinajul pedestru „Pe urmele Sfinților nemțeni”/ Facebook

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost