Ministrul polonez al Justiției: Polonia nu trebuie să rămână în Uniunea Europeană cu orice preț

Polonia nu ar trebui să rămână membră a Uniunii Europene cu orice preț, a declarat, vineri, ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, relatează Reuters, citată de Digi 24.

Sunt un adversar ferm al cedării în fața șantajului ilegal al Uniunii Europene, a subliniat ministrul Zbigniew Ziobro pentru un ziar local.

Declarația vine în contextul în care Polonia și UE se află în conflict în ce privește reformele din domeniul justiției făcute de guvernul de la Varșovia, notează sursa citată.

Ideea că UE este unchiul cel bun care ne dă bani și de aceea trebuie să acceptăm tot ce ne cere cu orice preț este propagandă și este falsă. Polonia nu trebuie să rămână în UE cu orice preț”, a adăugat ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro.

Comisia Europeană a cerut Poloniei să implementeze o decizie a Curții Europene de Justiție prin care se cere desființarea unei secții speciale disciplinare pentru judecători, despre care criticii spun că este extrem de politizată.

Pe de altă parte, Curtea Constituţională poloneză a decis că măsurile decise de Curtea de Justiţie a UE (CJUE) împotriva reformelor judiciare întreprinse de guvernul de la Varşovia sunt neconstituţionale, după cum a relatat RostOnline.

Termenul până la care Polonia trebuie să implementeze această decizie este 16 august 2021.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost