Pelerinaj la Supraśl: Polonezii merg pe jos 16 km pentru Maica Domnului

Numeroşi credincioşi polonezi au participat la un pelerinaj de la Catedrala Sfânta Sofia din Białystok până la Mănăstirea Supraśl, unde se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, informează Basilica.ro.

Pelerinajul a fost organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși Polonezi, luni. Pe parcursul traseului de 16 km, pelerinii au intonat pricesne şi au rostit rugăciuni.

Slujbele de hramul aşezământului monahal au fost prezidate de Mitropolitul Sava al Poloniei.

La Privegherea din 9 august, Preafericirea Sa a amintit despre sfinţirea Bisericii cu hramul Buna Vestire din cadrul aşezământului monahal, eveniment care avut loc în luna iunie a acestui an.

Marţi, 10 august, Mitropolitul Sava a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea mănăstirii. Din sobor au făcut parte mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Poloniei. Omilia a fost rostită de Arhiepiscopul Grigorie de Belsk.

După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Sava a condus procesiunea de hram, în jurul lăcaşului de cult. În predică, Preafericirea Sa a mulţumit ierarhilor, clericilor şi credincioşilor prezenţi la slujbă şi a acordat distincţii credincioșilor implicați în lucrarea misionară a Bisericii Poloniei.

Marți, la Białystok, a avut loc și decernarea premiilor competiției de fotografie ortodoxă Orthphoto Awards, o inițiativă a ortodocșilor polonezi. Agenţia de ştiri Basilica a Patriarhiei Române a fost reprezentată la eveniment de Consilierul patriarhal Aurelian-Nicolae Iftimiu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost