Regizorul Andrei Șerban: Mă uit cu îngrijorare la ce se întâmplă în America. De ce să distrugi tot ce înseamnă TRADIȚIE?

Regizorul Andrei Șerban se declară îngrijorat de situația din America, despre care spune că îi amintește de anii ’45-’47, când a venit comunismul la putere în România și când cei ce nu se supuneau sistemului erau considerați dușmani ai poporului.

„Mă uit cu îngrijorare la ce se întâmplă acum în America. Este o adevărată revoluție culturală, care îmi amintește foarte puternic de ce s-a întâmplat în anii 1945-’47 când au venit comuniștii la putere și toți intelectualii și oricine nu era din clasa muncitoare, au fost căsăpiți. În istorie se întâmplă astfel de cicluri. Pot spune că un alt ciclu a fost în ’68-’69 în Franța, când studenții au luiat locul clasei muncitoare, ceva foarte artificial, nefiresc…

Acum în America ideea de gender, de LGBT, de organe sexuale a devenit cel mai important lucru, a devenit o revoluție. Sigur că sunt nedreptăți care trebuie îndreptate, dar de ce nu vorbim despre ce se întâmplă cu cultura, de ce este atacată cultura adevărată, de ce acest „Cancel Culture”? De ce să distrugi tot ce înseamnă Tradiție…?”, a spus regizorul Andrei Șerban, într-un interviu acordat pentru RFI.

În ceea ce privește vocile care să avertizeze că s-a mers prea departe, Andrei Șerban consideră că sunt foarte puține, raportat la curentul foarte puternic de acolo.

„Din păcate sunt foarte puține, singulare chiar, ce se întâmplă acolo este un curent foarte puternic. Toate universitățile sunt fascizate, este un fel de neofascism al stângii. Așa cum există un neofascism fanatic al susținătorilor lui Trump, așa există în universități acest radicalism de stânga foarte puternic.

Practic te învață că ești obligat să faci ceea ce ți se spune! Deci dacă nu fac ce spui tu că trebuie să fac atunci sunt dușmanul poporului. Asta e ideea. Este eliminată posibilitatea unei opțiuni personale. Eu cu asta vreau să lupt din toate puterile, pentru că sunt convins că trebuie să avem dreptul la o alegere personală, individuală, asupra modului în care vrem să ne trăim viața. Nu să ni se spună, așa cum se întâmplă în regimurile opresive, cum trebuie să ne trăim viețile (…)”, a explicat regizorul Șerban Andrei.

Nu este pentru prima dată când regizorul Andrei Șerban avertizează cu privire la situația din America.

La începutul anului, după o carieră de 50 de ani în America, regizorul Andrei Șerban explica cum cenzura, sub titlul de corectitudine politică, a început să se instaleze treptat pe tărâmul libertății, astfel încât cine nu se aliniază ideilor comitetelor neo-bolșevice formate în universități riscă să fie pus la zid și umilit, după cum a relatat RostOnline la momentul respectiv.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost