AUR îndeamnă cetățenii să solicite în instanță ANULAREA Hotărârii nr. 990/2021, care prevede introducerea pe teritoriul României a certificatului digital covid

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îndeamnă cetățenii să inițieze demersuri pentru anularea în instanță a Hotărârii Guvernului nr. 990/2021, care prevede introducerea pe teritoriul României a certificatului digital covid.

 Exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege. Legea este un act normativ care emană de la organul legislativ al statului, adică de la Parlament. În nicio interpretare juridică, hotărârea Guvernului nu ține loc de lege. Este limpede ca lumina zilei: Cîțu a adoptat o hotărâre eminamente anticonstituțională și îi îndemnăm pe români să o anuleze în instanță”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

 Guvernul Cîțu încalcă flagrant Constituția și legile țării, substituindu-se Parlamentului. Mai mult, prin introducerea așa-numitului certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare, inadmisibilă din punctul nostru de vedere. Deținerea unui certificat de vaccinare nu ar trebui să fie o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație, iar eliberarea acestuia nu ar trebui să ducă la discriminare. Deja s-a ajuns foarte departe: se iau decizii nelegale și peste capul românilor”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Senatul a aprobat astăzi OUG privind implementarea tehnică a certificatului digital COVID, ca prima cameră sesizată. Doar senatorii AUR au votat împotriva acestei inițiative, se precizează în comunicatul transmis de partidul AUR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost