Consilierii ştiinţifici britanici NU recomandă vaccinarea copiilor sănătoşi, care au vârsta între 12 și 15 ani

Comitetul ştiinţific care supraveghează campania de vaccinare anti-covid din Regatul Unit a anunţat că nu recomandă vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani, din cauza incertitudinilor legate de impactul pe termen lung al efectelor secundare ale acestor vaccinuri, a informat, vineri, Agenția Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, comitetul ştiinţific recomandă o abordare precaută în ceea ce-i priveşte pe copiii aflaţi într-o stare bună de sănătate.

Astfel, Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare (JCVI) a precizat vineri că adolescenţii şi copiii care au anumite afecţiuni care îi predispun riscului de a suferi de forme grave de covid ar trebui să fie vaccinaţi.

Pentru copiii sănătoși, beneficiul de a primi un vaccin anti-covid este mic.

Experţii au mai precizat că, deşi cazurile de inflamaţii ale inimii, miocardite, în rândul tinerilor după vaccinarea cu Pfizer nu sunt de obicei grave, este de preferat să aştepte să apară mai multe informaţii despre efectele pe termen mediu şi lung, înainte de a recomanda vaccinarea copiilor sănătoşi.

„Poziţia JCVI este că, per total, beneficiile pentru sănătate ale vaccinării anti-covid a copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani sunt marginal mai mari decât potenţialele prejudicii.

Dacă avem o abordare precaută, această marjă de beneficiu este considerată prea mică pentru a susţine vaccinarea universală anti-covid pentru acest interval de vârstă, în acest moment”,  a declarat profesorul Wei Shen Lim, preşedintele consiliului pentru imunizarea anti-COVID-19 din cadrul JCVI.

De asemenea, JCVI a declarat că va extinde recomandarea de vaccinare anti-covid la mai multe categorii de copii cu vârsta între 12 şi 15 cu comorbidităţi, subliniind că marea majoritate a puţinilor copii spitalizaţi cu covid prezintă astfel de comorbidităţi.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost