Italia impune permisul sanitar pentru toți angajații, inclusiv din privat, de luna viitoare. Anunțul guvernului de la Roma

Italia se pregăteşte să impună obligativitatea permisului sanitar pentru toţi angajaţii, inclusiv din sectorul privat, începând de luna viitoare, a informat Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut de ministrul pentru afaceri regionale, Mariastella Gelmini.

„Ne îndreptăm spre un paşaport verde obligatoriu nu doar pentru angajaţii din sectorul public, ci şi pentru cei din sectorul privat”, a declarat ea la postul de radio RAI, precizând că guvernul este pregătit să meargă şi mai departe la reuniunea de joi.

În lipsa unui permis de sănătate, notează sursa citată, angajaţii ar putea fi suspendaţi, cu pierderea corespunzătoare a salariului. Nu este clar deocamdată dacă acesta va constitui şi un motiv de concediere.

Potrivit Reuters, şedinţa de guvern de joi ar putea să fie una tensionată. Liderul Ligii, Matteo Salvini, s-a opus în mod repetat folosirii paşaportului verde, dar și partidul său este divizat în această problemă.

În Italia, 73% din cei 60 milioane de locuitori au primit cel puţin o doză de vaccin contra COVID-19, iar 65% sunt complet vaccinaţi.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost