Medicul Valeriu Gheorghiță, reacție la ancheta DNA privind vaccinurile: Modalitatea de achiziție în statele membre SE SUPUNE procedurii Comisiei Europene

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, marți, că în statele membre UE vaccinurile sunt achiziționate conform unei proceduri care este eleborată de Comisia Europeană.

Declarația lui Gheorghiță a venit ca reacție la informația potrivit căreia Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar privind cantitatea de vaccinuri achiziționată de România, mult peste necesarul la nivel național.

Întrebat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, cum comentează ancheta DNA, Valeriu Gheorghiță a răspuns:

„Am văzut și eu astăzi, la fel, în spațiul public, acest tip de informație, dar nu știu, nu am date suplimentare. Cert este că, din ceea ce eu știu, modalitatea de achiziție la nivelul tuturor țărilor europene se supune aceleiași proceduri, întocmită și elaborată de Comisia Europeană”.

În ceea ce privește dozele de vaccin folosite până acum, medicul Valeriu Gheorghiță a confirmat că România a revândut sau donat milioane de doze de vaccin.

„Da, noi am recepţionat, până la acest moment, aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccinuri și mai avem în stoc, așa cum am anunțat, aproximativ 3,7 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccinuri diferite. Au fost administrate peste 9,95 de milioane, restul, diferența până la 14,7 milioane sunt doze care au fost fie donate, fie revândute”.

Reamintim că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar in rem, care vizează achiziția de către Guvernul Cîțu a celor 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost