Ministerul Educației elimină „domiciliul părinților” din foile matricole ale elevilor/ „Nu este o informație relevantă”

Ministerul Educației a decis să elimine rubrica „domiciliul părinților” din foile matricole ale elevilor, considerându-se că nu este o informație relevantă nici pentru situația școlară a elevului, nici pentru identificarea acestuia.

Formularul tipizat „Foaia matricolă”, care este completat de toate școlile din România pentru fiecare elev, va fi modificat, printr-o decizie a Ministerului Educației, anunță EduPedu.

Schimbarea apare într-o decizie internă a ministerului, semnată de șeful biroului „Acte de studii”, aprobată de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Sorin Ion.

„Vă rugăm să aprobați actualizarea modelelor tipizate de foi matricole postate pe pagina web a Ministerului Educației în sensul eliminării rubricii legate de domiciliul părinților elevului.

Astfel, foile matricole urmează să conțină doar date relevante, adecvate și limitate raportat la scopul întocmirii foii matricole, în speță acela de a reda situația școlară a elevului, precum și date care să conducă la identificarea acestuia, conform principiului reducerii la minimum a datelor”, se precizează în document.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost