La plecarea mărturisitorilor Marin Răducă și Marcel Petrișor. PS Macarie: Mai săraci pe pământ, mai bogați în cer

PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanțe la plecarea la Domnul a mărturisitorilor Marin Răducă și Marcel Petrișor.

Redăm integral mesajul transmis, pe Facebook, de PS Macarie:

„După plecarea la Domnul a blândului părinte episcop Vasile Flueraș Someșanul de la Cluj, alți doi prieteni întru Hristos și eroi ai Duhului Adevărului au părăsit cele trecătoare pentru a trece la cele veșnice: Marin Răducă și Marcel Petrișor.

Acestor doi cunoscuți mărturisitori de pe timpul prigoanei comuniste le-am conferit Crucea Nordului, cea mai înaltă distincție a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, în semn de cinstire pentru pilda lor vie de statornicie întru adevăr și dreptate în vremuri ale minciunii și vicleniei.

În ciuda unor condiții greu de închipuit de detenție, Marin Răducă și Marcel Petrișor au ieșit teferi și întregi din acel infern: atât trupește, cât și mai ales, sufletește. Au fost pentru noi izvoare de înțelepciune și de curaj, prin viața și mărturia lor, prin cuvintele și faptele lor, pe care am căutat să le împărtășesc multora în cadrul unor interviuri luate amândurora.

Prin plecarea lor rămânem mai săraci aici, pe pământ, dar ne îmbogățim în cer. Poate că această plecare dintre noi a multora dintre cei care ne-au slujit, ne-au sfătuit și ne-au bucurat nu este întâmplătoare în aceste vremuri. Ne aducem aminte mai mult și mai intens că adevărata noastră Casă nu este aici, ci în Împărăția Cerurilor.Acolo unde ne așteaptă părinții, eroii și frații noștri care au plecat înainte la Hristos să ne pregătească și nouă un locșor la praznicul luminii celei neînserate.

Dumnezeu sa îi odihnească cu drepții pe frații noștri Marin Răducă și Marcel Petrișor, iar pe noi să ne miluiască ca un Bun și de oameni iubitor! Veșnica lor pomenire!”

Mărturisitorul Marin Răducă, coleg de temniță cu Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, a trecut la Domnul, luni, 11 octombrie 2021, la o zi după aniversarea vârstei de 99 de ani, pe 10 octombrie, după cum a relatat RostOnline.

Marcel Petrișor a trecut la Domnul, marți, 12 octombrie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost