Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi dezbătută şi supusă la vot marţi de plenul Parlamentului.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va vota prima moțiune de cenzură care intră în dezbaterea Parlamentului împotriva guvernului ilegitim PNL-UDMR, după cum a anunțat partidul AUR săptămâna trecută.
Anunțul a fost făcut imediat după ce Curtea Constituțională a anunțat că moțiunea depusă de AUR urmează să fie dezbătută în Parlament și în ziua în care Partidul Social Democrat a anunțat că a depus o moțiune împotriva Guvernului Cîțu, după cum a relatat atunci RostOnline.
„AUR va vota pentru debarcarea guvernului Cîțu, indiferent care moțiune de cenzură va intra prima în dezbaterea Parlamentului. Facem asta, dincolo de orice orgoliu, pentru că românii nu mai suportă această guvernare care a instituit dictatura sanitară. PSD a făcut un joc de imagine penibil pe seama întregii societăți românești. A ținut în viață în mod artificial acest guvern și a împiedicat în mod neconstituțional moțiunea inițiată de AUR. Nu vom uita blatul făcut de PSD și Klaus Iohannis”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.
Reamintim că AUR a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu încă de la începutul lunii septembrie, însă votul acesteia a fost amânat de mai multe ori, prin „tertipuri politicianiste ieftine”, după cum spunea co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.
Voturi necesare
Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii parlamentarilor, scrie Agerpres.
Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să întrunească 234 de voturi „pentru”.
Conform calculului matematic, sunt şanse ca moţiunea de cenzură a PSD să fie adoptată de Parlament.
PSD, USR şi AUR, care au anunţat că susţin moţiunea, au împreună 280 de parlamentari, în timp ce PNL şi UDMR au 163, iar cei 18 deputaţi ai minorităţilor naţionale nu participă la vot. Mai sunt şi patru deputaţi neafiliaţi care nu au anunţat cum vor vota.
- 14 octombrie. Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași - 13 octombrie 2024
- Peste 160.000 de pelerini au ajuns la Sf. Parascheva de la Iași și peste 50.000 așteaptă la rând, duminică, 13 octombrie - 13 octombrie 2024
- Toate buletinele emise în ultimii ani expiră pe 3 august 2031. Noua carte electronică de identitate va prelua și rolul cardului național de sănătate - 12 octombrie 2024
Un comentariu la „Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dezbătută şi VOTATĂ în Parlament”
Comentariile sunt închise.