Ordinul lui Arafat, contestat de tot mai multe voci din sistemul medical. Manager spital Buhuși: Nu pot să impun măsuri care să pericliteze starea de sănătate a pacienților

Managerul spitalului „Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși, Constantin Poiană, a decis să mențină spitalul deschis pentru toți bolnavii, punând sănătatea oamenilor mai presus de ordinul semnat recent de Raed Arafat, prin care sunt interzise pentru 30 de zile internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe.

Întrebat de reporterul publicației „Gazeta de Buhuși” dacă s-au oprit internările în spital, managerul Constantin Poiană a răspuns:

„M-am consultat cu juriștii spitalului și cu alți colegi din țară. Ordinul (lui Arafat- n.red) nu este publicat în Monitorul Oficial al României și nici nu a fost adus la cunoștință pe o cale oficială. Nu pot să impun măsuri care să pericliteze starea de sănătate a pacienților!”.

Managerul spitalului „Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși, Constantin Poiană, a subliniat că spitalul este deschis și asigură servicii medicale pentru toți bolnavii.

Remintim că o decizie similară, de nu a aplica ordinul lui Raed Arafat, a fost anunțată, luni, și de Cătălin Vlad, managerul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, după cum a relatat RostOnline.

Seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, recent, că a fost emis un ordin conform căruia, pentru o perioadă de 30 de zile, vor fi suspendate internările şi intervenţiile chirurgicale, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă urgenţe şi care pot fi reprogramate, după cum a anunțat atunci RostOnline.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost