Alături de familia Furdui! Apelul senatorului Claudiu Târziu (AUR) către autoritățile germane care au luat copiii familiei

Senatorul Claudiu Târziu, copreședintele AUR și președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, a făcut un apel către autoritățile germane în legătură cu situația unei familii de români cărora statul german le-a luat cei șapte copii, încă din primăvara acestui an.

„O familie de români cu șapte copii, care locuiește în Germania, trece în aceste zile prin momente cumplite.

În luna aprilie, statul german, prin instituția de „protecție” a copilului, i-a confiscat efectiv pe copiii familiei Furdui, fără vreun preaviz sau vreo anchetă socială.

În prezent, copiii sînt sechestrați în două cămine, iar fetița cea mică într-o familie-surogat.

Copilașii își doresc din tot sufletul să revină în sînul propriului cămin, însă autoritatea care i-a smuls din brațele părinților face tot posibilul să rămînă departe de aceștia. Nu a oferit nici un sprijin și nici o consiliere pentru normalizarea relației dintre părinți și copii.

În calitate de președinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României, fac un apel public către autoritățile germane să le permită copiilor să revină acolo unde le este locul, la părinții lor, pentru ca familia Furdui să fie reîntregită.

Ei au nevoie de întreaga noastră susținere!”, a transmis, pe Facebook, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost