Corectitudine politică: Un district școlar din Canada anulează un eveniment cu Nadia Murad, supraviețuitoare ISIS, deoarece descrierea torturilor și violurilor îndurate „ar fi ofensatoare pentru musulmani și ar favoriza islamofobia”

Un district școlar din Canada a anulat un eveniment cu supraviețuitoarea ISIS Nadia Murad, spunând că vizita ei ar fi jignitoare pentru musulmani și ar favoriza „islamofobia”.

Nadia Murad avea programată în februarie 2022 o întâlnire în care urma să discute cu elevii din districtul școlar Toronto – cel mai mare consiliu școlar din Canada, cu aproape 600 de școli – despre cartea ei The Last Girl: My Story Of Captivity, and my fight against the Islamic State (Ultima fată: Povestea captivității mele și lupta mea împotriva Statului Islamic).

În carte, Nadia Murad povestește cum a fost răpită pe când avea 14 ani din casa sa de luptători ai Statului Islamic, cum a fost vândută ca sclavă sexuală, cum a fost bătută, exploatată și violată înainte de a-și găsi drumul către o tabără de refugiați din Durhok, în nordul Irakului, și apoi spre Germania, unde locuiește acum.

Dar înainte ca evenimentul să aibă loc, superintendentul districtului școlar, Helen Fisher, a spus că studenții ei nu vor participa.

Ulterior ea și-a cerut scuze, dar a refuzat să le permită studenților săi să participe. Fisher a spus că motivul pentru anularea evenimentului este că cartea „promovează islamofobia” și este extrem de ofensatoare pentru elevii musulmani.

Decizia a înfuriat-o pe una din mamele unei eleve, Tanya Lee, care a scris un e-mail superintendentului despre decizie.

Tanya Lee este fondatoarea unui club de lectură, care le permite adolescentelor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani din școlile secundare din toată țara să se întâlnească cu autori de sex feminin și urma să găzduiască evenimentul în care era invitată Nadia Murad.

Acesta este Statul Islamic. Este o organizație teroristă. Nu are nimic de-a face cu musulmanii obișnuiți. Consiliul școlar din Toronto ar trebui să fie conștient de diferență”, a scris ea în email.

Sursa: Daily Mail


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Corectitudine politică: Un district școlar din Canada anulează un eveniment cu Nadia Murad, supraviețuitoare ISIS, deoarece descrierea torturilor și violurilor îndurate „ar fi ofensatoare pentru musulmani și ar favoriza islamofobia””

Comentariile sunt închise.