Grecia/ Patronii protestează împotriva certificatului sanitar. Restaurantele, cafenelele și tavernele sunt ÎNCHISE pentru 24 de ore

Patronii de restaurante, cafenele și taverne din Grecia au decis, marți, să închidă porțile pentru o grevă de 24 de ore, protestând astfel față de certificatul sanitar și de majorarea amenzilor în caz de nerespectare a noilor restricţii, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Kliston” (închis în limba greacă- n.red) era mesajul afişat la intrarea în restaurantele din centrul Atenei şi din alte oraşe ale Greciei, potrivit sursei citate.

„Multor persoane le este teamă să iasă la restaurant după noile măsuri, numărul de persoane nevaccinate este mare, suntem forţaţi să controlăm pe toată lumea”, spune Yorgos, un angajat la o tavernă din Plaka, un cartier din centrul istoric al Atenei deosebit de frecventat de turişti.

Guvernul de la Atena a impus, în urmă cu zece zile, obligativitatea certificatului sanitar pentru restaurantele şi cafenele în aer liber şi de asemenea a dublat amenzile pentru firmele din acest sector care nu respectă regulile, amenzi care în prezent ajung la 5.000 de euro.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost