Portugalia, țara cu o rată a vaccinării împotriva gripei chinezești de 87%, reintroduce restricțiile

Portugalia, care are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume împotriva COVID-19, a anunțat că va reimpune unele restricții pentru a opri o creștere a cazurilor, ordonând tuturor pasagerilor care zboară în țară să prezinte un certificat de testare negativ la sosire.

Nu contează cât de succes a fost vaccinarea, trebuie să fim conștienți că intrăm într-o fază de risc mai mare”, a declarat joi premierul Antonio Costa, într-o conferință de presă. „Am văzut o creștere semnificativă (de cazuri) în UE și Portugalia nu este o insulă”, a adăugat el.

Portugalia a raportat 3.773 de cazuri noi miercuri, cea mai mare cifră zilnică din ultimele patru luni, înainte de a scădea la 3.150 joi. Cu toate acestea, decesele rămân cu mult sub nivelurile înregistrate în ianuarie, când țara s-a confruntat cu cea mai grea luptă împotriva COVID-19.

Aproximativ 87% din populația de puțin peste 10 milioane a Portugaliei este complet inoculată împotriva coronavirusului, performanță lăudată pe scară largă. Acest lucru i-a permis să ridice majoritatea restricțiilor pandemice.

Dar, pe măsură ce un alt val de pandemie se extinde în Europa, guvernul a reintrodus unele reguli vechi și a anunțat altele noi pentru a limita răspândirea în perioada premergătoare sărbătorilor. Măsurile intră în vigoare miercurea viitoare, 1 decembrie.

Vorbind despre noile reguli de călătorie, Costa a spus că companiile aeriene vor fi amendate cu 20.000 de euro pentru fiecare pasager transportat care nu prezintă dovada unui test COVID-19.

Costa a anunțat, de asemenea, că cei complet vaccinați trebuie să prezinte și dovada unui test negativ pentru coronavirus pentru a intra în cluburi de noapte, baruri etc. și că certificatul digital UE va fi necesar pentru a sta în hoteluri, pentru a merge la sală sau pentru a lua masa în interiorul restaurantelor.

Lucrul de la distanță va fi obligatoriu în prima săptămână a lunii ianuarie pentru a controla răspândirea virusului după perioada sărbătorilor.

Sursa: Reuters


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost