Cancelarul Olaf Scholz, criticat în prima vizită oficială în Polonia. Premierul Morawiecki, răspuns la obiectivul privind federalizarea UE: Europa va fi puternică dacă va fi o Europă de state suverane!

Noul cancelar german Olaf Scholz, aflat duminică în prima sa vizită oficială în Polonia, s-a întâlnit cu premierul Mateusz Morawiecki, care nu a ezitat să-și exprime nemulțumirea față de obiectivele politice ale noului guvern german, mai ales în ceea ce privește transformarea UE într-un stat european federal.

Uniformitatea şi egalitarismul nu sunt direcţii bune de acţiune, a subliniat premierul polonez Mateusz Morawiecki, a informat dpa, citată de Agerpres.

Noul executiv german de centru-stânga s-a angajat să lucreze pentru o Uniune „care îşi protejează valorile şi statul de drept atât pe plan intern, cât şi extern”, fiind menționată și transformarea UE într-un stat european federal.

Potrivit lui Morawiecki, poporul polonez percepe federalizarea plănuită a Europei drept un „centralism democratic, centralism birocratic”.

„Europa va fi puternică dacă va fi o Europă de state suverane”, a spus premierul Mateusz Morawiecki.

De cealaltă parte, noul cancelar german Olaf Scholz a reafirmat dorinţa Germaniei de parteneriat cu Polonia, în pofida unei serii largi de probleme asupra cărora există divergenţe profunde, notează sursa citată. Totodată, Olaf Scholz a declarat că guvernul de la Berlin speră în progrese în disputa dintre Uniunea Europeană şi Polonia în ce priveşte statul de drept.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost