Premierul Viktor Orban, despre disputa privind migraţia: Ne-am angajat să slujim poporul ungar şi Constituţia ungară, nu pe birocraţii de la Bruxelles

Curtea Constituțională a Ungariei a evitat să se pronunțe cu privire la întâietatea dreptului UE în raport cu legislația internă, stabilind, vineri, că Ungaria are dreptul să aplice propriile măsuri în domeniile în care Uniunea Europeană încă nu a luat măsurile necesare pentru o implementare comună a regulilor blocului, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Decizia vine după ce guvernul premierului Viktor Orban a contestat o hotărâre a CJUE (Curtea de Justiţie a UE), emisă în decembrie 2020, care condamnă ţara sa pentru încălcarea dreptului de azil pentru migranţi, instanţa UE considerând contrară dreptului european crearea unor „zone de tranzit’” pentru migranţi la graniţa cu Serbia.

CJUE a considerat de asemenea că Ungaria nu a luat măsurile necesare pentru asigurarea unui acces efectiv la dreptul de azil.

După comunicarea deciziei Curţii Constituţionale, Orban a notat că, în disputa cu Bruxelles privind migraţie, guvernul ungar trebuie să urmeze hotărârile acesteia.

„Ne-am angajat să slujim poporul ungar şi Constituţia ungară, nu pe birocraţii de la Bruxelles”, a subliniat Viktor Orban, citat de MTI, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost