Jurnalista Doina Grosu, în greva foamei pe termen nelimitat. Tânăra mamă nu este lăsată să-și vadă fetița

Jurnalista Doina Grosu a anunțat, marți, pe Facebook, că intră în greva foamei până când autoritățile române își vor face datoria, astfel încât să-și poată vedea din nou fetița.

Cazul Doinei Grosu este tulburător. De peste 9 luni de zile, tânăra mamă este ținută departe de copila ei. Din acest motiv, Doina Grosu a intrat în greva foamei pe termen nelimitat.

„Greva foamei până îmi văd fetița! Observ că România a devenit un sat fără câini, iar instituțiile dorm în papuci.

Nu știu unde este fetița mea acum, căci nu a mai fost văzută la adresa unde a declarat tatăl ei că pot fi găsiți. Nu am mai vorbit cu ea de luni întregi.

De aproape 9 luni fetița mea este privată abuziv și fără temei legal prezența, de iubirea și afecțiunea mea, a mamei ei

Autoritatea Tutelară,

DGASPC – Protecția Copilului,

Direcția de Asistență Socială Iași,

Secția 4 Poliție Iași,

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași

asistați pasiv și sunteți complici la acest abuz!

Cine va răspunde pentru trauma Mariei? Ah, da. Nimeni. Că doar nimeni nu își asumă.

În semn de protest și disperată că în continuare, după atâtea demersuri, nu sunt lăsată să-mi văd fetița, iar pentru instituțiile enumerate mai sus sunt doar un alt dosar, am decis azi, 14 decembrie, să intru în greva foamei. Până îmi voi revedea fetița!

Astăzi, mâine și zilele următoare, indiferent cum mă voi simți, voi bate insistent la ușa instituților enumerate mai sus, să-i mai întreb de sănătate. Vin sărbătorile, știu. Ei le vor petrece lângă copii, eu – așteptând instituțiile să-și facă treaba.

Dreptate pentru Maria!”, a scris, pe Facebook, Doina Grosu.

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a anunțat că este solidar cu tânăra mamă și fiica ei, făcând un apel la instituțiile statului să își facă datoria.

„Colega și prietena Doina Grosu nu mai poate să-și vadă fetița de 9 luni de zile! Disperată în fața lipsei de empatie și de competență a autorităților, strîngînd în mînă decizia definitivă a unei instanțe de judecată care îi dă dreptate în zadar, neputincioasă în fața unui fost soț neînduplecat, Doina a făcut un gest extrem.

Astăzi, Doina a intrat în greva foamei pe termen nelimitat, pînă cînd autoritățile românești își vor face datoria, iar ea își va putea îmbrățișa din nou copila.

Ca părinte, știu cît de dureros este să nu poți să-ți mîngîi, alini și susții propriul copil. Înțeleg bine prin ce chinuri trece Doina. Mi se frînge inima gîndindu-mă la ce trebuie să trăiască fetița ei, Ionela, despărțită în mod samavolnic de mamă.

Sînt solidar cu ele și fac un apel la Autoritatea Tutelară,

DGASPC – Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială Iași,

Secția 4 Poliție Iași și Parchetul de pe lîngă Judecătoria Iași să intervină în acest caz revoltător.

Suferința mamei și a fiicei trebuie să înceteze. Au și ele dreptul la fericirea de a se avea una pe alta”, a scris, marți, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost