Peste 200.000 de infectări, miercuri, în Franța, țara cu rata de vaccinare de aproape 90%. Proiect de lege privind trasformarea certificatului sanitar în carnet de vaccinare

Franţa a stabilit miercuri un nou record de contaminări cu covid, depăşind pentru prima dată pragul de 200.000 de cazuri în 24 de ore, potrivit cifrelor publicate de ministrul Sănătăţii, relatează AFP, citată de Agerpres.

Purtarea măştii va deveni din nou obligatorie pe străzile Parisului, de vineri.

Un proiect de lege care prevede transformarea certificatului sanitar într-un carnet de vaccinare trebuie examinat de parlamentari pentru intrarea în vigoare programată pentru 15 ianuarie, notează sursa citată.

De altfel, Guvernul francez a anunţat, recent, o înăsprire a condiţiilor de acces la certificatul sanitar, astfel încât documentul se va transforma într-unul de vaccinare, care poate să fie obținut doar de persoanele vaccinate cu schemă completă, nu și de cele care au test negativ, după cum a relatat RostOnline.

„De acum înainte doar vaccinarea va fi valabilă în certificate”, a anunțat premierul Jean Castex.

În Franța, aproape 90% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani este vaccinată, una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Uniunea Europeană.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost