Senatorul Claudiu Târziu: AUR este SINGURUL partid care se va opune până la capăt „certificatului verde”. Protest de amploare anunțat pentru marți, 21 decembrie

AUR este singurul partid care se va opune pînă la capăt așa-zisului „certificat verde”, care, dacă ar fi adoptat, ar îngrădi dreptul la muncă, deci și dreptul la viață, a anunțat, luni, pe Facebook, copreședintele partidului AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, certificatul sanitar este „un document de segregare și de discriminare a românilor”.

Reamintim că senatorul Claudiu Târziu a avertizat în repetate rânduri cu privire la riscul ca acest certificat să fie votat în Camera Deputaților.

„Toate grupurile parlamentare, în afara de AUR, au anunțat că vor susține introducerea acestui document, pe care noi îl considerăm unul de segregare și de discriminare a românilor.

Un document care nu doar încalcă anumite drepturi și libertăți prevăzute în Constituție, dar încalcă drepturi și libertăți fundamentale ale omului.

O vor face pentru că au un plan și pentru că se țin foarte bine de el. Nu-i va putea nimeni determina să se răzgândească, în afară de români, dacă se vor manifesta ca atare.

Atâta vreme cât majoritatea românilor acceptă acest comportament tiranic și tot felul de inițiative legislative venite din partea puterii, în răspăr cu interesul fiecăruia dintre noi și cu interesul național, atunci ei vor continua în același registru. Nu au niciun motiv să-și schimbe comportamentul, nu se tem că vor fi trântiți la vot la următoarele alegeri, deoarece nu există semnale suficient de puternice din societate”, declara, recent, A7TV,  senatorul Claudiu Târziu, după cum a relatat atunci RostOnline.

Protest de amploare împotriva certificatului sanitar

Acum, AUR anunță un protest de amploare împotriva obligativității certificatului sanitar, pentru marți, 21 decembrie.

Reamintim că ministrul Sănătății a anunțat, recent, că speră ca proiectul de lege privind obligativitatea certificatului sanitar să fie aprobat în Parlament până la sfârșitul lunii decembrie, potrivit RostOnline.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost