Semne bune anul are, unii încep să se trezească la realitate

Hugo de Jonge, ministrul sănătății din Olanda, a transmis Parlamentului o scrisoare în care sugerează necesitatea a șase doze de vaccin împotriva virsului gripei chinezești pentru cetățenii olandezi.

Conform ministrului, două doze vor fi necesare în cursul anului 2022 și încă una în cursul anului 2023. (Sursa)

În același timp Institutul Robert Koch din Germania, institut aflat în subordinea guvernului federal german, a transmis ultimele cercetări care arată că deși 71% din cetățenii germani sunt complet vaccinați, dintr-un total de 4.206 cazuri confirmate cu varianta Omicron a gripei chinezești, 4020, adică 95,58%, sunt din rândurile celor vaccinați, restul de 186, adică 4,42%, fiind din rândul celor nevaccinați.

Bineînțeles că cei 95% infectați aveau și certificat verde, aveau voie să intre oriunde fără restricții. Asta apropo de susținătorii certificatului verde de vaccinare din România, care îl consideră un instrument eficient de luptă împotriva pandemiei de gripă chinezească.

Cred că ar trebui să fie deja clar pentru toată lumea că strategia curentă, cea de a folosi un ciocan tot mai mare dacă cel mic a dat greș, nu funcționează. Partea bună e că există semne că unii se trezesc. În Israel, țară care își făcea un titlu de glorie din rapiditatea cu care și-a vaccinat cetățenii, se pare că se schimbă strategia. Există experți care susțin acum protejarea celor vulnerabili în timp ce se permite răspândirea virusului și obținerea în acest fel a imunității naturale în rândul populației sănătoase.

În SUA, CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor), a înjumătățit recent perioada de carantină la cinci zile pentru cei depistați pozitiv și a celor care au intrat în contact cu aceștia și nici nu mai e nevoie de un test negativ pentru ieșirea din carantină.

Marea Britanie a decis să nu mai blocheze țara de Sărbători, așa cum plănuia, pentru a limita răspândirea virusului.

Să sperăm că-n anul care vine tot mai mulți se vor trezi la realitate și vor realiza că de acum va trebui să învățăm a trăi cu acest virus și că se va termina cu stigmatizarea celor au susținut acest lucru încă de la început.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost