Directorii școlilor cu rată mică de vaccinare, schimbați din funcție? Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, amenință directorii școlilor în care există rată mică de vaccinare cu schimbarea din funcție, intenție valabilă chiar și pentru inspectorii școlari județeni, aceasta fiind una dintre temele de discuție la videoconferința cu inspectorii școlari generali de luni.

Ministrul Cîmpeanu a făcut o serie de declarații pe această temă, duminică seara, la Digi24.

„Vă pot oferi date concrete: rata de vaccinare în învățământ este mai mult decât dublă față de rata de vaccinare națională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu față de media națională, peste 70% sunt vaccinați. Aceștia erau la ultima interogare. Avem 14.000 de școli în care rata de vaccinare este de peste 60%, din care peste 2.000 de școli au rata de vaccinare de 100%. Deci absolut toți, nu numai cadre didactice – profesori, învățători educatori – dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt vaccinați. Școlile sunt un exemplu, din această perspectivă, a vaccinării. Sigur, avem și situații, v-am spus, de la 14.000 până la 17.000 de școli erau sub rata de vaccinare de sub 60% – 3000 de școli – aceasta era situația la ultima interogare ”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit EduPedu.

Moderator: De unde sunt aceste școli?

Sorin Cîmpeanu: Sunt din toate județele României, dar într-adevăr o să vedem acolo unde sunt mai multe, sunt grupate aceste școli, vom lua măsurile posibile din punct de vedere legal pentru directorii acelor școli și poate chiar și la nivel de inspectorat școlar județean .

Moderator: Care sunt măsurile din punct de vedere legal?

Sorin Cîmpeanu: Schimbarea. Schimbarea. Înseamnă că nu a reușit…

Moderator: A directorilor sau a profesorilor?

„Atunci când ai o rata de vaccinare de 50 , 55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rata de vaccinare – și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10% – acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea. Ca să nu presupun ca au existat și îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori”, a răspuns ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost