Eșecul administrației Fritz! Școlile din Timișoara se închid din cauza frigului din clase, bolnavii îngheață în spitale

Două licee din Timișoara fac ore online din cauza frigului, fiind semnale că o decizie similară urmează să fie luată și de alte școli, în timp ce în spitale se caută soluții pentru bolnavii nevoiți să stea în saloane înghețate, în contextul în care primarul Dominic Fritz a fost incapabil să găsească soluții după ce Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic.

În Timișoara, Colegiul „Henri Coandă” și Liceul de Arte Plastice au trecut orele în sistem online din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă. Această decizie a afectat peste 1.200 de elevi, a anunțat, marți, presa locală.

Potrivit inspectorului general adjunct, Cosmin Hogea,  aceste cazuri nu sunt izolate.

„Mai sunt semnale că temperatura este scăzută şi la alte unităţi de învăţământ, în principal la cele din cadirile istorice. Pot apărea probleme la Liceul Pedagogic, Liceul Obradovici, Liceul Alimentar, deşi nu e clădire istorică. Mai erau probleme la Liceul Lenau, dar ei au intrat în online din cauza îmbolnăvirilor cu COVID. Sunt mai multe unităţi de învăţământ unde este frig. Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, sperăm ca directorii să ia măsurile cele mai bune. Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind aşa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele şi apar alte probleme”, a declarat Cosmin Hogea, inspector general adjunct al ISJ Timiş.

Pilote pentru bolnavii de cancer

Frigul a pus stăpânire și pe spitalele din Timișoara. Zeci de pilote au ajuns la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timisoara, unde bolnavii stau in saloane la temperaturi de numai 13-16 grade, dupa ce Colterm a redus caldura din calorifere, pentru ca administratia Fritz nu a reusit sa gaseasca nicio solutie pentru incalzirea orasului, anunță Opinia Timișoarei.

Sursa foto: Opinia Timișoarei

De mai bine de o săptămâna, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau -10 grade afară, scrie și Ziua de Vest.

Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi. Guvernul a alocat săptămâna trecută încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara, că să sprijine sistemul de încălzire.

Între timp, primarul Dominic Fritz ridică din umeri și recunoaște că se află într-un blocaj financiar, dar fără să-și assume responsabilitatea pentru incapacitatea de a rezolva această problemă care afectează locuitorii Timișoarei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost