O membră a parlamentului finlandez e judecată pentru postarea pe rețelele sociale a unui verset biblic

O deputată creștină a Parlamentului din Finlanda este judecată, luptând pentru libertatea de exprimare și religie, pentru că a postat pe rețelele de socializare o imagine a unui pasaj biblic care condamnă homosexualitatea.

Päivi Räsänen este investigată încă din 2019 pentru o postare a sa cu versetele biblice, fiind acuzată de discurs instigator la ură împotriva homosexualilor.

Procurorii au spus că postarea și comentariile ei încalcă demnitatea și drepturile homosexualilor.

Deputata finlandeză se apără spunând că postarea sa era adresată Asociației Bisericilor Evanghelice Luterane din Finlanda care au susținut parada LGBT din 2019 din Helsinki, nefiind adresată oamenilor care trăiesc un stil de viață homosexual.

„Resping toate acuzațiile. Tot ce am publicat și toate declarațiile mele care fac obiectul acestei anchete sunt legate de învățăturile Bibliei despre căsătorie, de a trăi ca bărbat și femeie, precum și de învățăturile Apostolului Pavel despre actele homosexuale. Învățăturile Bibliei despre căsătorie și sexualitate provin din dragoste față de aproapele, nu din ură față de un grup de oameni.”

Decizia instanței va veni într-o lună și deputata finlandeză speră să fie achitată de toate acuzațiile. Dar dacă decizia îi va fi nefavorabilă și va fi găsită vinovată, consecințele vor fi grave pentru toți credincioșii din țara ei.

„Posibila pedeapsă pentru infracțiunile de care sunt acuzată este de până la doi ani de închisoare sau amendă. Dar o problemă și mai gravă ar fi cenzura, ar însemnă că nu vom mai putea publica pe rețelele sociale citate biblice. Sentința ar deschide porțile interzicerii postărilor similare. După cunoștințele mele, instanța trebuie pentru prima dată, să se pronunțe dacă este legal sau nu să cităm Biblia.”

Sursa: CBN.com


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost