Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Bălți

PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi, o slujbă Te Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra poporului român, luni, de Ziua Unirii Principatelor Române, a anunțat Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

PS Antonie a adresat, celor prezenţi, un cuvânt de felicitare cu ocazia împlinirii a 163 de la marele eveniment din istoria românilor, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Ţării Româneşti, la 24 ianuarie 1859, după ce la 5 ianuarie 1859 fusese ales în scaunul de domn în Moldova.

Totodată, PS Antonie a amintit şi de ziua de 24 ianuarie 1918, când Sfatul Ţării a declarat, la Chişinău, independentă Republica Democratică Moldovenească, pas important spre declararea Unirii în ziua de 27 martie 1918.

După Te Deum, PS Antonie, împreună cu soborul de preoţi şi reprezentanţii Consulatului General al României la Bălţi, au mers la statuia Sfântului Voievod Ştefan cel Mare din centrul oraşului Bălţi, unde au rostit rugăciuni şi au depus flori.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost