Ministrul Dan Vîlceanu: Reducerea TVA la zero pentru alimente contravine directivelor UE. România riscă să fie sancționată

Guvernul nu a discutat despre TVA zero la alimentele de bază, a anunțat, joi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, spunând că o astfel de măsură contravine directivelor europene, România riscând să fie sancționată pentru aplicarea ei.

Declarația a fost făcută, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu am avut o discuţie în Guvern legată de TVA zero la alimentele de bază. Este o măsură care cel puţin la momentul ăsta contravine Directivei de TVA (Directiva 2006/112/CE – sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată al UE – n. r.)”, a spus Vîlceanu, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă se poate discuta cu Comisia Europeană despre acest subiect, ministrul a răspuns:

Putem să discutăm orice, dar să ai o reglementare care contravine unei directive UE înseamnă infringement”, a subliniat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

Pe de altă parte, ministrul român a comentat exemplele oferite de Ungaria sau Polonia care, după cum a relatat RostOnline, au luat o serie de măsuri care să contracareze creșterea prețurilor, spunând că Polonia este „aproape în infringement”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ministrul Dan Vîlceanu: Reducerea TVA la zero pentru alimente contravine directivelor UE. România riscă să fie sancționată”

  1. Domnul Valceanu e foarte pregatit la ce vrea UE dar nu stie ce trebuie Romaniei, ca nu zice !

Comentariile sunt închise.