Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit, luni, la vârsta de 65 de ani. PE: A fost internat ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar

Preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, a murit luni noapte, în Italia, la 65 de ani, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo, transmite dpa.

Sassoli a murit la spitalul din oraşul italian Aviano, conform informaţiilor comunicate dpa de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Luni, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat pe 26 decembrie „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

După ce a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, când, la 26 decembrie, a fost din nou internat într-un spital italian pentru „complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”, notează EFE, citată de Agerpres.

Europarlamentarul Cristian Terheș a scris, marți, pe Facebook, că „David Sassoli este multiplu vaccinat, iar in luna septembrie 2021 a fost internat ca urmare a unei declarate pneumonii”.

În urmă cu un an, într-un discurs adresat Consiliului European, David Sassoli solicita liderilor UE să continue strategia comună în privința vaccinurilor anti-covid.

Nu ne putem întoarce la viața de dinainte de pandemie”, declara atunci David Sassoli.

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit.

În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor.

În acest caz, prim-vicepreşedintele este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta, care era deja favorită pentru a câştiga postul în cadrul remanierii de săptămâna viitoare de la Strasbourg (Franţa).


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost