Senatorul Claudiu Târziu (AUR), despre recomandarea OMS privind anularea restricțiilor de călătorie: Ficțiunea globală numită „certificat verde” se năruie pas cu pas

Certificatul verde, documentul care condiționează libertatea oamenilor în funcție de vaccinare sau testare, și-a dovedit ineficiența, până și Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recunoscând că nu are nicio eficiență în oprirea transmiterii coronavirusului.

Într-un set de recomandări date publicității în 19 ianuarie, OMS precizează că interdicțiile de călătorie şi obligativitatea vaccinării pentru cei care trec frontierele nu au eficienţă în suprimarea propagării internaţionale a coronavirusului, a anunțat publicația LeFigaro, citată de News.ro.

Potrivit sursei citate, OMS recomandă „ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”.

În replică, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a subliniat că anunțul OMS reprezintă un semnal că „ficțiunea numită certificat verde” se apropie de final.

„Ficțiunea globală numită „certificatul verde” se năruie pas cu pas. Până și OMS a propus renunțarea la restricții de călătorie. Mai clar de atât?”, a scris, pe Facebook, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că partidul AUR s-a opus sistematic impunerii obligativității certificatului sanitar în România.

Știri pe acest subiect:

Fără certificat sanitar la muncă? AUR: Certificatul verde NU trebuie să existe deloc. Pașapoartele au sens la graniță, nu în interiorul unei țări!

FOTO/ Discriminați și la ghișeu? AUR solicită eliminarea certificatului sanitar la intrarea într-o instituție publică

Certificatul sanitar, pe ordinea de zi la Camera Deputaților. PNL cere urgentarea dezbaterilor. Ciolacu (PSD): Certificatul sanitar, prioritar pentru coaliție. AUR se opune

Senatorul Claudiu Târziu (AUR), mesaj ferm ÎMPOTRIVA certificatului sanitar și vaccinării obligatorii

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost