FOTO/ Discriminați și la ghișeu? AUR solicită eliminarea certificatului sanitar la intrarea într-o instituție publică

Românii care s-au grăbit să plătească taxele și impozitele către stat la început de an s-au trezit cu ușa în nas, fiindu-le interzis accesul în instituții fără dovada unui certificat sanitar.

Situații incredibile se întâmplă în aceste zile în întreaga țară. Românii care nu au certificat sanitar nu au voie să intre să-și plătească dările către stat. La Bistrița s-a făcut un ghișeu separat pentru nevaccinați. La Galați, sunt cozi de sute de persoane. Un singur partid cere încetarea acestei mascarade: AUR.

Galați: Cozi de sute de persoane

La Galați, oamenii au format înca de dimineaţă cozi la ghişee pentru a beneficia de reducerea de 10%. Chiar daca programul începea la ora 8.30, oamenii s-au aşezat la rând de la 3 dimineaţa. Însă, de intrat au intrat însă doar cei vaccinaţi sau care prezentau un test covid valabil 24 de ore, notează Observator.ro.

Sursa foto: C. Mazilu

Bistrița: Ghișeu separat pentru cei fără certificat verde

În Bistrița, municipalitatea i-a trimis pe oamenii fără certificat sanitar să plătească taxele la un ghișeu separat.

„Conform reglementărilor de la nivel național, în instituții, în spațiile închise NU au acces decât persoanele care dețin certificat verde sau un test covid negativ. Nu e o decizie locală, e națională,” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al PMB, Mihai Ruști.

Sursa foto: Bistrițeanul.ro

AUR: Fără certificat COVID la intrarea într-o instituție publică!

Singurul partid care solicită eliminarea obligativității certificatului sanitar la intrarea într-o instituție publică este Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

AUR atrage atenția, într-un comunicat de presă transmis miercuri, asupra faptului că, în această perioadă, la primăriile din întreaga țară se formează cozi imense din cetățeni care doresc să-și achite taxele și impozitele către autorități.

„De-a lungul anilor s-au dat ordonanțe de urgență pentru tot felul de lucruri care nu erau deloc urgente, dar care satisfăceau interesele de moment ale celor de la putere. Consider că respectarea demnității tuturor plătitorilor de taxe din această țară este cu adevărat o urgență. Solicit premierului Ciucă să dea dovadă de omenie și să elimine rapid condiția prezentării certificatului COVID la intrarea în instituțiile publice”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Astfel, se înregistrează situația absurdă și umilitoare ca cetățenii buni platnici, veniți să-și achite dările către autoritatea locală, să nu poată intra în incinta instituțiilor pentru a-și îndeplini obligațiile legale.

„În multe localități, oamenii care merg să-și achite impozitele sunt întorși din drum, întrucât nu au certificatul verde, care li se cere pentru a intra în primărie. Sunt trimiși să-și facă un test rapid. Pentru mulți români, 60-70 de lei, cât costă un test rapid, reprezintă o sumă semnificativă, pe care ar prefera să o dea pe mâncare, nu pe testele vândute de clientela politică a guvernanților. Toți demnitarii și funcționarii statului român sunt plătiți din taxele contribuabililor, iar aceștia nu merită să fie umiliți pentru că sunt corecți și își fac datoria de cetățean”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Peste tot se invocă certificatul verde și nimeni nu realizează absurdul situației. Dacă ești evazionist și nu îți achiți impozitele cu anii, scapi. Dacă ești cetățean model, bun platnic, ajungi să fii ținut în ger, în aglomerație, umilit. Considerăm că acest lucru este inacceptabil, se precizează în comunicatul AUR.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost