Tendințele dictatoriale ale progresiștilor

La finalul anului 2021 Ciprian Ciucu, primarul PNL al sectorului șase al Bucureștiului, publica pe Facebook un material despre cum ar acționa el pentru implementarea certificatului verde la locul de muncă:

”Liderii adevăraţi îşi asumă inclusiv decizii nepopulare, dar CORECTE, pentru că nu sunt lideri pentru a-şi conserva încrederea populaţiei, ci pentru a lua deciziile bune pentru societate. Într-o ţară cu o rată de vaccinare ca a noastră nici nu trebuie să mai stăm la discuţii. Iar şoşocii şi alţi vadimi mai mici ar trebui luaţi pe sus pentru subminarea sănătăţii publice. (s.n.) Altfel, am putea conduce ţara pe bază de sondaje de opinie şi bruma asta de democraţie să denatureze în forma ei platoniană corespunzătoare, anarhia. Şi aşa nu suntem foarte departe de anarhie, iar autoritatea publică doar autoritate nu mai este”

Mesajul primarului PNL a fost primit cu aplauze de progesiști. Lucian Mândruță, de exemplu, și-a dat acordul imediat:

Asa cred si eu. Si mai cred ca Ciprian trebuia sa fie primar la Capitala.

Am vrut să scriu la vremea respectivă pe subiect, dar nu am avut timp. Dar, se pare, că e mai bine că nu am scris atunci. Perioada următoare am asistat la alte întâmplări care se leagă de ce-și dorește primarul PNL de la Sectorul șase din București.

După două zile am citit la Andrei Tiut, un alt adept al progresismului, următoarele:

Nu ce faci tu te face autoritarist ci ce vrei sa faca altii. (s.n.)

Pe persoana fizica poti sa te duci la biserica, sa faci pelerinaj in genunchi, sa decorezi peretii casei cu ceramica populara*, sa faci sex numai cu nevasta (ta), sa iesi offgrid si sa cresti mieii proprii, sa citesti vietile sfintilor, sa mergi la Athos.

Dar daca vrei sa mergem *noi* la biserica, daca vrei sa ii manipulezi pe copiii *nostri* sa faca religie, daca vrei sa pastrezi MTR doar pentru tine si prietenii tai, daca vrei ca legile scrise sa se inspire din legile sfinte, atunci esti autoritarist. In diverse nuante (confuz, cepefist, aurifer, etc). Pentru ca ai nevoie sa exerciti autoritate (implicit violenta) asupra celor din jur pentru a fi fericit.

Iar daca nu esti nici-nici, adica nu zici ca sa facem noi ca tine dar crezi ca suntem cumva ratati daca nu facem ca tine atunci esti….. vulnerabil, e bine sa iti faci o autoanaliza pe an.

Oare ar fi de acord acesta că primarul Ciprian Ciucu se încadrează în categoria autoritariștilor?

După alte câteva zile a explodat scandalul creat de autoritățile australiene la intrarea lui Novak Djokovic în țara de la antipozi pentru a participa la turneul de Grand Slam de la Melbourne.

O grămadă de progresiști au aplaudat abuzurile autorităților și l-au înfierat pe Djokovic. În România unul dintre cei mai vocali a fost Cristian Tudor Popescu.

În cazul lui CTP, nu e de mirare, doar e același ziarist cu tendințe autoritare care, în iunie 1990, îl susținea pe Iliescu și minerii care au devastat Bucureștiul la invitația acestuia:

Că pe 13 iunie a avut loc în București o tentativă de lovitură de stat este un fapt a cărui negare nu poate fi discutată decât în termenii cretinismului sau candorii (s.n.), după cum se exprima dl Răzvan Teodorescu. Oricine s-a aflat în acele ore la Televiziune, la Interne sau la Poliție poate rememora mirosul sălbăticiei și fricii care pluteau în aer. E lesne de înțeles că imaginile din seara aceea, transmise de TVR, și mai ales lipsa oricăror imagini, vreme de 40 de minute, pe micul ecran, au creat, inevitabil, o stare de tensiune, de panică, în întreaga țară.

Ceea ce s-a întâmplat a doua zi în București, începând cu primele ore ale dimineții, a fost o reacție tot atât de inevitabilă; spirala violenței, odată inițiată, urcă întruna. Această reacție s-ar fi produs și în lipsa apelului prezidențial, care a avut ca principal efect diminuarea creditului de care se bucură Președintele și Guvernul. (s.n.)

În aceste condiții, comportamentul grupurilor minerești și muncitorești nu a fost, nici nu avea cum să fie, pașnic. (s.n.) Faptul că presa străină nu vrea să vadă decât violențele acestei, să-i spunem, „poliții civile”, trecând cu nonșalanță peste cele întâmplate în 13, este un lucru cât se poate de iritant, dar asta nu înseamnă că aceste violențe pot fi trecute sub tăcere.

Unul dintre aspectele cele mai grave îl constituie faptul că alegerea victimelor s-a făcut, de multe ori, pe baza unor denunțuri urlate în gura mare sau a unor indicii tragicomice: părul lung sau barba la băieți, fusta scurtă la fete.

Și am realizat că același lucru e valabil peste tot. După vechiul dicton comunist „Muncitori din toate țările, uniți-vă!„, progresiștii din toate țările s-au unit și, în numele „binelui comun”, un alt slogan comunist, impun restricții pentru cei ce nu-s de acord cu viziunea lor despre „binele comun”.

Absolut toate acestea sunt tendințe dictatoriale. Si tot după vechile rețete comuniste, progresiștii strigă în gura mare că toți cei ce mai gândesc și li se opun sunt dușmani ai poporului.

De aceea AUR este acuzat de toate păcatele, ba ca e extremist, ba că e fascist, ba că e antisemit etc. Când, de fapt, în această perioadă, AUR e singurul partid din România care luptă pentru libertate.

Să-i mulțumim lui Dumnezeu că AUR e în Parlament. Vă puteți imagina alternativa?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Tendințele dictatoriale ale progresiștilor”

  1. Pai este simplu , daca ei nu sunt lideri pentru a conserva increderea populatiei ( obligatia lor ) si doar CORECT CONFROM DECLARATIEI DATE DOAR PENTRU APLICAREA DECIZIEI LOR , ESTE O PARADIGMA , IN CE STAT TRAIM : IN CEL COMUNIST CU FORME MASCATE DE ” MASOCHISM FINANCIAR IN INTERES DE GRUP ” SAU IN CEL ” DEMOCRATIC ” PRIN ALESI PUPORULUI DECLARAT DUPA CONSTITUTIE DIN 1990 , SE SPUNE CA ” GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE ” DECI PRIN AXIOMA TEOREMEI MATEMATICE : DOMNUL CIUCA IN CAUZA , A DECLARAT ” ADEVARUL DANSILOR ” CARE NU ESTE ADEVARUL ALESIILOR CARE I-AU ADUS PE DANSII ” DEMOCRATIC ” LA PUTERE.” Cu respect pentru domnul primar Ciuca in cauza chiar a grait ” ADEVARUL LOR ” si in nici un caz al nostru ” SIMPLI CETATENI TURMENTATI DE ASA ZISA DEMOCRATIE „

Comentariile sunt închise.