Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD): Eu sunt un adept al certificatului verde

Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD) a declarat că susține obligativitatea certificatului sanitar, precizând că își dorește să intre în vigoare chiar din luna ianuarie.

Declarațiile au fost făcute duminică seara, la Digi24.

„Eu sunt un adept al acestui certificat, dar am învăţat în această perioadă că trebuie să-i las pe cei care se pricep mai bine, medicii şi specialiştii în sănătate. Ca părere personală, cred că e nevoie de certificat verde, în acelaşi timp cu măsuri care să-i păzească pe cei care nu pot să se vaccineze. Eu am văzut punctul de vedere al ministrului Rafila, pe care îl susţin în totalitate”, a declarat Sorin Grindeanu, duminică, la Digi24.

Întrebat când va fi adoptat actul normativ care să reglementeze implementarea certificatului sanitar la locul de muncă, Grindeanu a răspuns:

„Nu suntem singuri şi nici nu avem majoritatea singuri, avem o majoritate confortabilă împreună cu partenerii de guvernare, cu PNL-ul și UDMR-ul.  În acest moment, Parlamentul e în vacanţă, dar ceea ce a spus ministrul Rafila cred că e extrem de important: că e nevoie să ne pregătim şi pe toate celelalte componente – pe ce înseamnă spitalele, pe ce înseamnă antiviralele în farmacii”, a menționat vicepremierul.

În ceea ce privește adoptarea certificatului verde încă din această lună, eventual după convocarea Parlamentului într-o ședință de urgență, Sorin Grindeanu a precizat:

„Repet, e o dorință personală, dincolo de… Eu am un singur vot, sunt şi deputat şi pot să votez într-un singur mod. Eu, da, mi-aş dori să existe acest (certificat – n.r.)”, a menționat vicepremierul Sorin Grindeanu.

Reamintim că AUR este singurul partid care este împotriva certificatului sanitar este AUR, liderii partidului- senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion- anunțând în mai multe rânduri că parlamentarii AUR votează împotriva propunerii legislative privind introducerea obligativității certificatului sanitar.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost