Raport: Islamul, religie majoritară în 2100

In 2100 islamul va fi religia cea mai numeroasa din lume, conform unui studiu publicat de Pew Research Center din SUA pe 27 februarie. [Detalii] In 2010 in lume erau 1,6 miliarde de musulmani, reprezentind aproximativ 23% din populatia planetei. In acelasi an, se estima ca in lume traiau 2,2 miliarde de crestini, ori 31% din intreaga populatie a planetei. In 2050, cind populatia lumii va ajunge la 9,3 miliarde de locuitori, in comparatie cu 6,9 miliarde in 2010, se estimeaza ca numarul musulmanilor va fi aproape egal cu al crestinilor, dar ca ii vor depasi numeric pina in 2100. Trebuie aceste cifre sa ne ingrijoreze? Care sunt cauzele acestui decalaj numeric?

Tendinte demografice

Intre 2010 si 2050 populatia musulmana a planetei va creste cu 73%, in timp ce populatia crestina cu doar 35%. Iar daca directiile demografice curente vor ramine constante pina la sfarsitul veacului, musulmanii vor constitui cea mai numeroasa religie a lumii. Cu toata ca islamul deja este, de mult timp, o religie globala, asemenea crestinismului, pina in 2100 va deveni mult mai numeroasa in tarile in care acuma inca constituie doar o minoritate infima. Pe moment, doar 20% dintre musulmani traiesc in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, restul fiind concentrati in regiunea Asia-Pacific (Indonezia, Pakistan, Bangladesh, Iran, Turcia si India). La ora actuala Indonezia e tara cu cei mai multi musulmani, dar in 2050 cei mai multi musulmani vor trai in India, conform Studiului Pew. In Europa, musulmanii vor alcatui 10% din populatia intregului continent in anul 2050.

In contrast, numarul musulmanilor in SUA e inca mic, fiind estimat la doar 3,3 milioane, adica 1% din intreaga populatiei a Americii. In 2050, insa, ei vor alcatui 2,1% din intreaga populatie a Americii, depasind numeric pe evrei care alcatuiesc aproximativ 2% din populatia SUA. Dublarea procentului de musulmani care vor trai in America in 2050 si stagnarea, ori declinul, populatiei israelite, se datoreaza realitatilor demografice curente. Femeile musulmane din America au mai multi copii decit cele israelite, iar majoritatea covarsitoare a musulmanilor care imigreaza in SUA sunt tineri, adica in perioada de viata cind isi formeaza familii si nasc copii. 63% din musulmanii Americii sunt imigranti. Asta inseamna ca 63% din cei 3,3 milioane de musulmani care traiesc in America astazi au emigrat in America pe parcursul vietii lor. Din cei 3,3 milioane de musulmani doar 1,8 milioane sunt adulti, restul fiind copii si adolescenti sub 18 ani. Anual, 100.000 de musulmani primesc rezidenta permanenta in America, cam 10% din total.

Proiectiile demografice favorizeaza expansiunea rapida a islamului la nivel global in detrimentul crestinilor. Cresterea cea mai rapida a musulmanilor e anticipata sa aiba loc in Africa sub-Sahariana, unde de acuma pina in 2050 fiecare femeie musulmana va avea, se estimeaza, in medie, 5,6 copii. In contrast, femeile crestine din aceasta parte a Africii vor naste doar 4,5 copii de persoana. In Orientul Mijlociu si Africa de Nord natalitatea va fi de 3 copii la fiecare femeie musulmana si de 2,6 copii la fiecare femeie crestina. In Asia si Pacific, raportul natalitatii va fi de 2,7 la 2 copii, in America de Nord de 2,1 la 2 copii, in Europa de 2,1 la 1,5 copii, iar, la nivel global, de 3,1 la 2,3 copii.

De ce creste populatia musulmana?

Studiul Pew atribuie explozia numerica a musulmanilor factorului demografic – adica femeile musulmane nasc mai multi copii ca femeile crestine – si factorului de varsta. Populatia musulmana e mult mai tinara decit cea crestina. Varsta mediana la musulmani (adica varsta la care intreaga populatie musulmana a lumii poate fi impartita in doua grupuri egale numeric) este de 23 de ani. In alte cuvinte, daca intreaga populatie musulmana a lumii e de 1,6 miliarde de persoane, 800 de milioane dintre ei au varsta de 23 de ani ori mai putin, si 800 de milioane au varsta de la 23 de ani in sus. In contrast, varsta mediana a celorlalte grupuri religioase, inclusiv crestini, este de 30 de ani.

Studiul Pew evita sa foloseasca cuvintul ingrozitor de „A”, adiva avort, ca si cauza a declinului numeric al crestinilor. Practica avortului e in principal responsabilia pentru declinul numeric, ori stagnarea numerica a crestinilor, in comparatie cu musulmanii. Majoritatea crestinilor isi avorteaza cu nepasare si fara regrete copiii nenascuti. In contrast, avortul e mult mai putin raspindit la musulmani. Aceasi realitate neplacuta o intilnim in China si India. Ne e deci de mirare ca numarul crestinilor e in declin la nivel global iar cel al musulmanilor in crestere. Daca dupa al Doilea Razboi Mondial europenii nu ar fi avortat copiii nenascuti, inclusiv in Romania, Europa nu ar fi avut nevoie de imigranti musulmani pentru a le umple fabricile in anii 50, 60 si 70 ai secolului trecut. Europenii au ales avortul, hedonismul si destramarea familiei si a casatoriei, in detrimentul natalitatii. Si-au sacrificat viitorul biologic pentru a-si satisface hedonismul si a-si asigura o viata linistita si in siguranta. Dar asta doar temporar. Pentru ca, in 2050, cind Europa (in principal Ocidentala) va fi 10% musulmana, va deveni tot mai greu pentru Europa sa-si pastreze identitatea crestina, subreda cum deja e, fiind asaltata simultan nu doar de un islam agresiv dar si de un secularism la fel de agresiv si irational.

Care sunt perceptiile europenilor privind musulmanii?

Studiul Pew reda date dintr-un sondaj de opinie facut in 2016 in 10 tari europene privind atitudinea europenilor fata de musulmani. Intrebarea de fond a fost daca respondentii au o perceptie pozitiva ori negativa privind musulmanii. In jumatate din cele 10 tari europene, peste 50% din populatia fiecarei tari afirma o imagine negativa despre musulmani, 72% in Ungaria, 69% in Italia, 66% in Polonia, 65% in Grecia, si 50% in Spania. In celelalte tari, mai putin de jumatate din populatia fiecari tari detineau pozitii negative la adresa islamului, 35% in Olanda, 35% in Suedia, 29% in Franta, 29% in Germania, si 28% in Marea Britanie.

Cum se explica aceasta discrepanta in opinii? Credem ca raspunsul e usor de intuit la cei care cunosc cit de cit istoria. Cu exceptia Italiei, celelalte patru (4) tari europene cu un procent de peste 50% din populatie care are opinii negative privind islamul, au fost sub ocupatie musulmana vreme de secole. Ungaria fost pasalic turcesc, Spania a fost stapinire musulmana pina la sfarsitul Secolului XV, Grecia a fost stapinita de musulmani pina in 1821, iar Polonia a avut mult de furca cu musulmanii vreme de sute de ani. Iar Italia, cu toate ca nu a fost stapinita de musulmani, a fost, vreme de multe secole, la frontiera dintre crestinism si lumea musulmana, cunoscind indeaproape lumea musulmana. Niciun european, dar mai ales italian, nu poate uita faimoasa batalie navala de la Lepanto din 1571 care a decis soarta bazinul Marii Mediterane impotriva musulmanilor.

In contrast, experientele occidentalilor cu lumea musulmana sunt relativ recente, in cazul Germaniei ori a Olandei de mai putin de 100 de ani, iar al Scandinaviei de doar citeva decenii. Niciuna din aceste tari nu a fost vreodata sub ocupatie musulmana nici nu au cunoscut distrugerea civilizatiilor lor de cotropitorii musulmani. Surprinde deci, ca, in ciuda acestor contacte istorice relativ limitate, pina la o treime din populatiile acestor tari are o opinie negativa despre musulmani. Daca si aceste tari ar fi fost sub ocupatie musulmana, la fel ca tarile din sud-estul Europei, foarte probabil ca procentul acesta ar fi mult mai ridicat.

Terorism islamic in Marea Britanie

Pe 4 martie, The Henry Jackson Society din Marea Britanie a publicat un studiu masiv de aproape 1000 de pagini privind terorismul islamic in Marea Britanie intre 1998 si 2015. Titlul studiului e Islamist Terrorism: Analysis of Offences and Attacks in the UK (1988-2015) („Terorismul islamist: analiza crimelor si atacurilor in Marea Britanie, 1988-2015”). (O parte a studiului e disponibila online (PDF)] Iata citeva din coucluziile lui: terorismul islamist reprezinta principala amenintare terorista la adresa intereselor britanice atit in Marea Britanie cit si in lume. („Islamist terrorism remains the principal terrorism threat to both the UK and British interests overseas.”) La inceputul anului 2017 terorismul directionat si inspirat de Statul Islamic (IS) a fost amenintarea predominanta pentru securitatea nationala a Marii Britanii. Vreme de mai mult de doua decenii grupuri islamiste militante au recrutat cu succes cetateni britanici si musulmani din Marea Britanie pentru a se angaja in actiuni teroriste in Marea Britanie, Europa si in lume.

Blasfemie in Danemarca – alianta secularismului cu islamul terorist

Am scris deja de doua in acest an privind alianta tacita intre secularismul agresiv european si islamismul terorist. Dat fiind subiectul comentariului nostru de astazi, dam inca un exemplu recent. Din Danemarca. Danemarca e una din putinele tari europene care inca pedepseste blasfemia impotriva religiei. In decembrie 2015 un danez a dat foc Coranului si a postat incidentul pe facebook. Luna trecuta procuratura daneza a anuntat ca persoana va fi data in instanta pentru blasfemie la adresa religiei musulmane. Pe de alta parte, in 1997 un danez a ars Biblia in timpul unui program de televiziune dat pe un canal de televiziune public, fara ca persoana respectiva sa fi fost data in instanta. Autoritatile nu au intervenit, cu toate ca Luteranismul (crestinismul) e religia oficiala in Danemarca. [Detalii]

Cum se explica diferanta aceasta in tratarea favorabila a islamului si tratarea nefavorabila a crestinsimului? Raspunsul e simplu. Danezii iau masuri profilactice pentru a preveni atacuri teroriste. Prin asta dau de inteles ca cei care intorc obrazul cind sunt insultati, adica crestinii, sunt cetateni de rangul doi, dar cei care intorc rau pentru rau, adica musulmanii, sunt cetateni de prima clasa. Cei din urma merita protectia legii, dar cei dintii nu. Si nu e de mirare, actiunea judecatoreasca fiind demarata la initiativa guvernului social-democrat danez care e la putere.

Vesti bune

Printre toate aceste vesti aparent negative, exista si vesti bune. Vesti, insa, care nu apar pe prima pagina a presei seculare occidentale ori de fel. Pentru ca aceste vesti, bune pentru crestini, sunt rele pentru secularistii dedicatii distrugerii crestinismului. Cei care cititi cu fidelitate buletinele noastre informative de marti, sunteti informati ca tot mai multi musulmani care migreaza in Europa se convertesc la crestinism. La fel in Marea Britanie. La fel in Iran unde se estimeaza ca exista milioane de crestini care se intilnesc in casele lor, iar autoritatile fac razii periodice sa ii imprastie. Marti v-am informat ca in Khartum (Sudan) sunt zeci de biserici crestine care apar in cartierele sarace si marginase ale orasului pe care autoritatile vor sa le demoleze. Si tot marti v-am informat ca in Gana 70% din populatia tarii e crestina, iar influenta lor e extrem de vizibila, mult mai mare ca in tarile traditional crestine ale Europei. Si tot saptamina asta am aflat ca 10% din populatia din Banglades, predominant musulmana si budista, s-a convertit la crestinism. [Detalii] O remarcabila convertire la crestinism se simte si in Nepal.

NE INGRIJOREAZA DECLARATIILE IRESPONSABILE ALE RALUCAI TURCAN

Liderul interimar PNL Raluca Turcan continua sa faca declaratii pe care le putem califica doar ca fiind iresponsabilie la adresa revizuirii Articolului 48. Le puteti citi aici. Dinsa ne da de inteles ca, in timp ce ea personal e pentru definirea casatoriei naturale barbat-femeie in Constitutie, totusi sprijina eforturile unei minoritati de parlamentari PNL care vor, simultan cu revizuirea Constitutiei, sa deschida portita spre o eventuala recunoastere in Romania, in timp, a altor forme de convietuire sociala care sa fie echivalate cu viata de „familie” si „casatoria”. Cei care cititi cu fidelitate comentariile noastre de Marti si Joi intelegeti ca ceea ce dinsa, impreuna cu o minoritate din partidul ei, vor sa faca, coincide exact cu ceea ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului deja a decretat de mai multe ori: convietuirea intre persoane de acelasi sex, adoptiile copiilor de catre homosexuali, ori concubinajul in sine, constituie „familii” care sunt protejate si au drepturi in contextul Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

Dna Turcan, in mod discret, acuza pe cei 3 milioane de cetateni care au semnat pentru Articolul 48, ca vor sa excluda din definitia de „familie”, familiile monoparentale ori vaduvele care traiesc singure ori cu copiii lor. Argumentul acesta infantil e desemnat sa convinga ca pe linga familia traditionala exista si alte feluri de „familii” care trebuie protejate. Printre ele si parteneriatele intre persoane de acelasi sex ori de sex opus. Daca amendamentul propus de PNL pentru modificarea amendamentului deja propus de cei 3 milioane de cetatenti este adoptat, se vor face presiuni, pe baze de drepturi constitutionale, de recunoastere a altor feluri de „familii” decit cea intemeiata pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie.

Ne deranjaza deasemena invectivele adresate celor 3 milioane de catetani de catre dna Turcan, facind referinta, in articolul din HotNews.ro la „populism[ul] ieftin pe care unii il arunca in fata cetatenilor”. Cert e ca partidul pe care dna Turcan il conduce si se autodefineste ca fiind de dreapta, are urgent nevoie de o reconstituire valorica radicala. Nadajdium ca pe ultima suta de metri liderii PNL isi vor tine cuvantul dat cetatenilor tarii inainte de alegerile din decembrie ca sprijina si vor sprijini pina la capat amendamentul propus de 3 milioane de alegatori.

Va oferim comunicatul Coalitiei pentru Familie care contesta si cauta sa atenueze preocuparile si distorsionarile declaratiilor dnei Turcan.

PATRUZECI DE ZILE PENTRU VIATA IN ROMANIA

Campania 40 de zile pentru viata se deruleaza in Romania. Incurajam pe toti crestinii Romaniei sa participe. Detalii.

Campania are loc si in Bucuresti iar detaliile le puteti obtine de pe facebook: https://www.facebook.com/ 40daysforlifeBucharest. Pentru o mai bună organizare sunteti invitati sa sunati la 0721 214 798, 0774 060 971, ori 0721 145 054.

Batalia pentru viata copiilor nenascuti e cea mai nobila cauza in care cineva se poate implica. Pentru a va incuraja si inspira in aceasta cauza nobila, va oferim un scurt trailer dintr-un film pro-life tocmai difuzat in SUA, intitulat The Voiceless („Cei fara voce”). Subiectul filmului e un tinar pastor care isi incepe cariera intr-o biserica in declin din Philadelphia. Pasiunea lui si a sotiei lui pentru copiii nenascuti devine contagioasa si transforma congregatia in una din cele mai vibrante congreatii din Philadelphia. Filmul e bazat pe o poveste adevarata. Trailerul il puteti viziona aici.

Alina Grosu e o romanca cu care ne mandrim. Crestina, ea lucreaza pentru prestigiosul institut american Family Research Council din Washington DC. Saptamina trecuta a tinut o prelegere despre avort si dreptul la viata al copiilor nenascuti si a facut o prezentare a filmului The Voiceless. Prelegerea ei, lunga de o ora, o puteti viziona, in engleza, aici.

About Alianţa Familiilor din România

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, București Tel: 0741.103.025; Fax: 0318.153.082; Email: [email protected]

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Raport: Islamul, religie majoritară în 2100”

  1. Cf. Radio Vatican, intr-o singura zi, anume pe 19 martie anul acesta, in Italia au patruns 3500 de migranti musulmani. Fortele de coasta (nava Aquarius si vedeta Dattilo) i-au recuperat, cu toate ca nu se aflau in pericol, marea fiind calma.
    Nu se cunosc date privitoare la numarul de migranti care au incercat sa debarce in Grecia.
    Italia a inregistrat de la inceputul anului peste 20.000 de persoane venite din Orient pentru a se stabili in Europa.
    Statisticile UE arata ca in 2015 au fost inregistrati 1.260.000 de candidati la statutul de refugiat politic si in 2016, peste 1.200.000.
    Datele de mai sus ar trebui sa aduca in discutie la nivel national deciziile de politica externa ale Romaniei vis à vis de Turcia. Dupa cum vedem insa, tac atat politicienii de stanga, cat si cei de dreapta.

    Referitor la Raluca Turcan, nu stiu de ce am mai putea-o considera politician de dreapta cand aceasta sustine principiile dupa care s-au guvernat Hollande si Obama.
    Cu ultima suflare, François Hollande si-a anuntat alegatorii ca va ridica un monument in cinstea victimelor discriminarii homosexuale si va sustine votarea legii prin care se va recunoaste dreptul „cuplurilor” de lesbiene de a recurge la tehicile PMA. Pe masa de lucru a presedintelui Frantei sta si dosarul recunoasterii sexului neutru.
    Problema in sine a recunoasterii legale a celui de al treilea sex este deosebit de periculoasa deoarece pleaca de la cazul concret al unui cetatean francez caruia i s-a permis sa infieze un copil, cu toate ca situatia sa era cunoscuta de medici.
    http://www.20minutes.fr/societe/2032847-20170317-droits-lgbt-encore-nombreux-combats-mener-selon-francois-hollande

Comentariile sunt închise.