VIDEO LIVE | Protest imens împotriva dictaturii medicale în Canada! Ottawa, capitala federală, blocată de tiruri!

Convoiul de tiruri pornit în urmă cu o săptămână din Vancouver, de pe coasta vestică a Canadei, a ajuns la Ottawa. Toate drumurile sunt blocate, zeci de mii de protestatari s-au adunat în fața clădirii Parlamentului.

La ora locală 1:22 PM, primăria orașului Ottawa anunță că străzile din centrul orașului au fost închise din cauza blocajului. Nu mai este loc pentru vehicule, singurele cărore le este permis accesul fiind cele ale poliției și salvării. Lumea este rugată să evite zona.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că protestatarii sunt „mică minoritate marginală” și că aceștia „nu reprezintă opiniile canadienilor”. Dar realitatea îl contrazice. Presa mainstream canadiană a minimizat și ignorat protestul șoferilor de TIR, dar acum sunt nevoiți să-și reconsidere poziția.

Presa mainstream din România nici măcar nu a amintit de ce se întâmplă în Canada. Să vedem dacă și ei își vor reconsidera poziția.

Vineri, Trudeau a declarat pentru presa canadiană că este îngrijorat de faptul că protestul va deveni violent. Organizatorii evenimentului au făcut un apel tuturor participanților la protest să rămână pașnici.

Trudeau și familia sa au părăsit orașul Ottawa sâmbătă dimineața, oficial din cauza contactului cu cineva infectat cu COVID – deși a fost testat negativ și este triplu vaccinat. Presa locală relatează că, în realitate, a plecat din motive de securitate.

În același timp proteste similare sunt în faza de organizare în SUA și Australia.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost